Musk vs Bezos
Musk om Bezos' månelanding: "Får den ikke opp!"

Annonse


Elon Musks “Can’t get it up”-kommentar til Jeff Bezos går viral

Jeff Bezos og Elon Musk står midt oppe i en enormt prestisjefylt strid om kontrakt med NASA om hvem som skal få lov til å frakte mennesker til månen. Elon Musk trakk noe overraskende det lengste strået og for Jeff Bezos er det livets store nederlag. Men han gir seg ikke uten ytterligere sverdslag.

Bezos: Sitt livs nederlag

Les bakgrunnshistorien her:
NASA lengter tilbake til månen: Velger Elon Musk, vraker Jeff Bezos

Musk får oss til å smile av det hele med sin “Can’t get it up”-kommentar på sitt favorittmedium, Twitter:

Jeff Bezos’ romfartsselskap appellerer nå NASAs kontrakt med Elon Musks SpaceX. Mandag leverte Bezos’ romfartsselskap Blue Origin, en 50 siders offisiell protest på at NASA har valgt å gi en kontrakt på 24 milliarder kroner til Elon Musks romfartsselskap SpaceX, om å bygge et fartøy som skal bringe astronauter til og fra månen.

Annonse


Etter et års evaluering kunngjorde NASA i april, at SpaceX var tildelt hele kontrakten istedenfor som mange forventet, at den skulle fordeles på to eller tre av de konkurrerende selskapene, SpaceX, Blue Origin og Dynetics.

Blue Origin har nå sendt en 50 siders protest til US Government Accountability Office, et kontor som har til oppgave uavhengig å granske den føderale regjeringen. Dynatics har også sendt sin egen protest til samme myndighet.

“Veldig atypisk for NASA å gjøre feil som dette”

Striden fremhever hvilke ambisjoner Musk og Bezos har. Bob Smith, administrerende direktør i Blue Origin, sa at NASAs beslutning var basert på mangelfull evaluering av budene – de har feilvurdert fordelene med Blue Origin og bagatellisert de tekniske utfordringer SpaceX står overfor. Han sa også at NASA hadde lagt større vekt på bunnlinjekostnadene enn de vil innrømme.

Det er veldig atypisk for NASA å gjøre feil som dette. De er generelt ganske god på anskaffelse, spesielt på flaggskipsoppdrag som å sende Amerika tilbake til månens overflate. Vi føler at disse feilene må rettes opp. 

Bob Smith

At Musk har en annen popularitet enn Bezos gjenspeiles i twitterkommentarene:

“NASA burde delt oppdraget på to selskaper”

Siden NASA i 2018 kunngjorde konkurransen om å bygge et nytt månelandingsfartøy, har de gjentatte ganger sagt at de foretrekker å dele kontrakten mellom flere selskaper for å oppmuntre til konkurranse og fortjeneste.

Smith la til at NASA burde ha holdt seg til sin tidligere plan, å dele oppdraget på to selskaper.

Dynetics er i sin protest bekymret for flere aspekter ved prosessen, spesielt NASAs tekniske evaluering.

NASA har bekreftet at de har fått beskjed om anken og sier at de ikke vil kommentere den mens de venter på at den skal behandles.

Kilde: New York Times