Oura Health har laget denne smarte ringen som sporer søvn og andre helseindikatorer.
Oura Health har laget denne smarte ringen som sporer søvn og andre helseindikatorer.

Annonse


Finsk selskap skal spore søvnen din – verdsatt til 6,6 milliarder kroner

Oura Health Oy lager teknologi som sporer søvn, fysisk aktivitet og andre helseindikatorer og innleder nå en ny emisjon i kjølvannet av den pågående epidemien og økt fokus på helseteknologi.

Høy verdisetting av selskapet

Oura er mest kjent for sin smart-ring som hevder å kunne fortelle deg “hvorfor du føler deg slik du føler deg”. Kilder med kjennskap til saken forteller at selskapet allerede er i dialog med potensielle investorer og at selskapet nå prises til 6,5 milliarder norske kroner.

Dette er den andre investor-jakten på like mange år for selskapet, og i fjor hentet de 230 millioner kroner fra Googles “Gradient Ventures”, Square Inc. og Forerunner Ventures.

Tidligere investorer i selskapet inkluderer blant annet Michael Dells, MSD Capital, Will Smith og tidligere basketballspiller Shaquille O’Neal.

Annonse


Hvem selskapet snakker med i denne runden er ikke kjent på dette tidspunktet, og representanter fra Oura har avstått fra å kommentere saken til Bloomberg.

Med denne ringen på fingeren kan du koble til Android eller iOS og få helsedata rett inn i din favorittapp.

Rir på bølgen med kroppsnær teknologi

Det finske helse-teknologi selskapet, under ledelse av Harpreet Singh Rai vil forsøke å dra fordel av en økende trend med kroppsnær teknologi og forbrukeres ønske om å få mer oversikt over egen helse som også kan brukes til å forutse sykdom.

Under den pågående korona-epidemien som startet i fjor så har forskere sett på hvordan Oura sine “smart-ringer” og andre dingser som Fitbit og Apple Watch kan brukes til å varsle om begynnende Covid-19 hos brukere. Forskningen som ble publisert i fjor viste at smartklokke og lignende enheter kan spille en rolle i dette.

Enorm vekst

Det globale markedet for denne typen teknologi var verdsatt til 303 milliarder kroner i 2020, men er estimert å vokse til rundt 900 milliarder kroner i 2027 i følge Grand View Research. Noe av denne veksten skal også kunne tilskrives økende bekymring rundt koronaviruset.

Annonse