DDR5 modul fra Jiahe Jinwei. Kilde: Jiahe Jinwei
DDR5 modul fra Jiahe Jinwei. Kilde: Jiahe Jinwei

Annonse


Gjør klar for masseproduksjon av DDR5 RAM

De to kinesiske selskapene Jiahe Jinwei og Netac melder at de er ferdig med test-fasene og gjør klar til masseproduksjon av den nye generasjonen minnebrikker.

Godt i gang

Den offisielle kunngjøringen kommer kun noen uker etter at Micron leverte de første brikkesettene til deres fabrikker.

Jiahe Jinwei og Netac er nemlig ikke produsenter av selve brikkene men produserer selve minnemodulen, de er derfor avhengig av delene fra selskaper som Micron til sine produksjonslinjer. 

Micron på sin side leverer disse brikkene til mange aktører og det meddeler nå at alle disse er i gang med å kjøre tester på masseproduksjon og evaluering av potensialet i DDR5 teknologien. 

Annonse


DDR5 moduler fra Jiahe Jinwei begynner å nærme seg markedet. Kilde: Jiahe Jinwei

Store aktører

Netac har på sin side bekreftet at deres evalueringsprosesss som har involvert selskaper som Asus og MSI nå er fullført og at de i denne prosessen ikke har møtt på noen problemer. Systemer utstyrt med DDR5-moduler har gjennomgått tester og har vellykket lastet inn operativsystemet.

Drastisk forbedring

DDR5 Brikke fra Netac Kilde: Netac

DDR5 representerer en drastisk forbedring av frekvens, denne økes til 4800 MHz uten overklokking, denne frekvensen skal støttes av de kommende Intel 12. Gen Core Alder Lake prosessorer som er ventet mot slutten av dette året. I tillegg skal DDR5 trenge en lavere spenning og øke kapasitet sammenlignet med DDR4 teknologien som er utbredt idag. Minnemodulene som Netac og Jiahe Jinwei produserer er 32GB med tilgangstid på 40-40-40 og en nominell spenning på 1,1 Volt.

Dette er også første gang vi får se minnemoduler med integrert strømforsyningskrets, en stor endring fra DDR4, som var avhengig av strømforsyningen fra hovedkortet.

Dette er dog ikke det råeste som Netac og co driver med, vi har tidligere skrevet om deres planer om lage brikker med 10.000MHz.

Annonse


Annonse


Annonse