Dette har du kanskje sett? Bildet ble brukt som skrivebordsbakgrunn i OS X Leopard og er tatt av sjefen sjøl, Steve Jobs.

Annonse


Steve Jobs tok selv bilder til OS X Leopard-skrivebordet

En av Apples tidligere programvaredesignere hevder at avdøde grunnlegger Steve Jobs personlig tok flere av bildene som ble brukt på skrivebordet i Mac OS X Leopard, som ble lansert i 2007.

Allsidig mann med skjulte talenter

I et blogginnlegg hevder han at flere skrivebordsbilder som ble brukt i OS X Leopard , blant andre “Grass Blades”, “Rock Garden” og “Golden Palace” ble fotografert av Steve Jobs. 

Bloggeren som kaller seg “Cricket“, forteller at han jobbet nesten 20 år i Apple.

Steve Jobs var glad i å ta bilder. Han tok til og med et bilde sist jeg traff ham. Men få vet at flere av bildene hans ble brukt som skrivebordsbilder i Mac OS X 10.5 Leopard.

“Cricket,” tidligere Apple-ansatt

Fem bilder bekreftes av “Cricket”

I tillegg til oppslagsbildet “Grass Blades” bekrefter “Cricket” at de fire bildene nedenfor er brukt i OS X Leopard.

Annonse


Golden Palace
Leaves
Rock Garden
Lavender

Apple Insider kan uavhengig bekrefte at “Cricket” jobbet hos Apple.

Steve Jobs ble aldri kreditert for bildene sine i Leopard-versjonen av operativsystemet.

Ubekreftede OS X Leopard-bilder

“Cricket” viser ytterligere tre Jobs-bilder som han ikke kan bekrefte (eller huske) om de noen gang ble brukt av Apple i operativsystemsammenheng.

I Apple Insiders kommentarfelt trenger man ikke grave dypt på jakt etter kultmedlemmene.

Dette er fantastisk. Jeg er overrasket over at bildene er hans. Jobs glede av fotografering var sannsynligvis årsaken til at iPhone var så mye bedre på bilder enn konkurrentene.

elijahg

Steve Jobs brakte kunst og skjønnhet inn i ikke bare maskinvaren, men også i programvaren. Selv ti år etter hans død savner jeg fortsatt fyren. Jeg tenker ofte på hvordan ting ville ha utviklet seg om han fortsatt hadde stått ved roret.

sflocal

Kilde: Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse