Foto. AMD

Annonse


AMD Ryzen Threadripper 5000 til høsten?

Til tross for at AMD introduserte Vermeer-serie (AM4 Zen3) i november i fjor, har de ikke i noen av sine virtuelle events avslørt planene for høyytelses desktop-serien Ryzen Threadripper 5000. 

«Chagall» forventes å være kompatibel med TRX40-hovedkort

Den siste Threadripper-serien ble introdusert i juli 2020 – og AMDs nye Threadripper PRO-serie tok først veien til selvbyggermarkedet i forrige måned. Imidlertid kom den siste ikke-PRO-serien i november 2019, det betyr at AMD ikke har oppdatert HEDT-serien på nesten 16 måneder.

Neste generasjons Threadripper-serie med kodenavnet «Chagall», forventes å være kompatibel med dagens TRX40-hovedkort og hovedkortprodusentene venter på Chagall-støtte i firmwaren. At fysiske vareprøver ennå ikke er distribuert tyder på at det er hold i ryktet om at lanseringsdatoen blir forskjøvet.

Kommer i august

Ryktene sier at AMD har hatt problemer med utviklingen av Zen3-basert Threadripper. Tester som ble gjort for noen uker siden, ga ikke den samme ytelsesløft som forventet. Det er en sannsynlig grunn til at det ikke er kommet informasjon om utviklingen av Threadripper 5000.

Annonse


Men KittyYYuko-lekkeren har til glede for dem av ITavisens lesere som behersker japansk, twitret at AMD slipper en ny generasjon ThreadRipper-prosessorer i august:

HWinfo meldte nylig at siste programvareoppdatering er i stand til å oppdage neste generasjons AMD Threadripper, så mye tyder på at tingene er i kjømda.

Kilde: Videocardz

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse