dyreremaskinvare
Det forventes komponent-mangel ut året, noe som vil ramme laptop- og GPU-priser, blant annet. Ill.foto: Thought Catalog, Unsplash

Annonse


Derfor kan det lønne seg å handle nå: spår pris-økning på laptoper

Produsenter av bærbare PC-er planlegger å øke prisene på nye produkter for å hente inn prisøkningen på råvarer, integrerte kretser og transport.

Hjemme-sittingen gavner bransjen

Den pandemidrevne jobbe hjemmefra-trenden har medført stor økning av etterspørselen etter bærbare datamaskiner. Etterspørselen overstiger tilbudet med 30 til 50 prosent, rapporterer Digitimes. Produsentene sliter med å oppfylle ordrene.

Ifølge Channelnews vil prisøkningene bare implementeres for nye modeller. Prisene på eksisterende modeller vil ikke bli påvirket.

Komponentmangelen vil vare ut året

Det er den globale mangelen på komponenter som fører til at leverandørenes kostnader øker på produksjon av nye, bærbare datamaskiner.

Annonse


Grafikkortprodusentene forventer på sin side ikke å kunne tilfredsstille etterspørselen resten av året, på grunn av den vedvarende mangelen på chips, og planlegger å øke prisene.

Kryptomining driver etterspørselen etter grafikkort. Det er ikke veldig feil å bruke priskurven på Bitcoin som indikator på prisutviklingen på grafikkort. Prisene har gått opp nesten hver uke i det siste.

Kan ikke levere, men tjener rått

MSI-lederen Jeans Huang sier at han forventer at PC-produsentens overskudd i første kvartal 2021 vil nå sitt høyeste nivå noensinne, og det vil fortsette sin ferd i høygir også i annet kvartal.

Gigabyte Technology økte nettofortjenesten med 125 prosent til 4,37 milliarder dollar (37 milliarder kroner) i 2020. Selskapet er forsiktig sagt optimistisk foran første kvartal 2021.

Asustek som nylig har økt prisene på grafikkort med 10-20 prosent, forventes å øke prisene ytterligere i annet kvartal 2021.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse