Både Edge og Chrome er basert på Chromium. (Ill: Google)

Annonse


Microsoft og Google samarbeider for gjøre nettet bedre

Google, Microsoft og et større nettverk med aktører har gått sammen om noe de kaller #Compat2021. Ofte oppfører de samme nettsidene seg ulikt i forskjellige nettlesere og det vil selskapene få en slutt på.

Sammen skal selskapene eliminere problemer i de fem største nettleserne som utviklere ofte møter når de programmerer for forskjellige plattformer.

Dere fortalte og vi lyttet

Et av de største problemene de ønsker å rette opp dreier seg om CSS Flexbox. I ulike nettlesere utvider bilder og andre objekter seg for å passe til forskjellige størrelser, og er utfallet forskjellig fra nettleser til nettleser.

De ønsker også å forbedre CSS Grid slik at det kan brukes til å lage animerte rutenett i Chromium og WebKit. Foreløpig støttes funksjonen kun i Gecko.

Annonse


Microsoft og Google ønsker å ordne opp i posisjonering av innhold (“sticky content”) som fester seg til et bestemt sted på siden, slik at slike funksjoner, animasjoner og 3D-effekter, oppfører seg konsistent kross-plattform.

Selskapene jobber med Chromium, som er grunnmodulen for både Chrome og Edge. Prosjektet kan du følge her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse