iphonebrasillader
Apple har ofte problemer med iPhone i Brasil. Denne gangen er det ladere som er et problem: lovene i landet påbyr medfølgende lader i esken ved kjøp av ny mobil.

Annonse


Apple fikk iPhone lader-bot i Brasil på 17 millioner kroner

Apple-produkter koster aller mest i verden i Brasil, så det er ikke rart de ønsker mest mulig valuta for pengene.

Det er alltid noe som skjer i Brasil som ikke skjer i lander Apple-land

Laderen Apple legger ved er ikke super-kjapp, så hvor mye valuta det er snakk om når alt er sagt og man har betalt 23 000 kroner, kan diskuteres, men faktum er uansett at landet ikke tror på at hele historien er at Apple ønsker å spare miljøet.

Nå vet vi ikke om dette er årsaken, men det at Apple ikke legger ved lader, og samtidig introduserte magnet-lading som krever nye ladere, fra og med iPhone 12, får jo skeptikere til å spekulere i at det ligger noe annet i stuntet enn å spare antallet tonn iPhone som fraktes i verden, og hvor laderne blir av etter sin side lade-syklus.

Apple har alltid hatt spesielle problemer i Brasil, fra denne saken, til det faktum at de fra tid til annet må kjempe for å ha rett til å bruke “iPhone” som merkevare.

Får også smekk for dette

Flere av dere husker sikkert at Brasil advarte Apple i desember. Selskapet svarte med at de fleste har en lader, men det er ikke et godt nok svar når lovene er som de er, så de må punge ut. I tillegg fikk Apple bot grunnet det Brasil oppfatter som villedende markedsføring i forhold til vanndyktigheten til iPhone.

Annonse


Ifølge forbrukerrettighetsorganet, Procon-SP, skal Apple ha nektet å reparere iPhone-modeller som skal ha blitt skadet etter å ha vært under vann.

Apple har en mulighet til å anke, men vinner de ikke frem der må de trolig bla opp vekslepengene. Apple har sikkert tjent 17 millioner kroner på MagSafe-ladere i Norge allerede.

Annonse


Annonse


Annonse