facebookklokke
Sirkulært eller rektanglulært, det er det store spørsmålet.

Annonse


Facebook skal lansere Apple Watch-utfordrer, men det er ikke det mest oppsiktsvekkende

The Information hevder at Facebook skal lansere en klokke – er det noen som husker “Facebook-mobilen”?

Facebook planlegger klokke-lansering neste år

Eide du en HTC First? Trolig ikke.

Det var ikke Facebook-maskinvare, bare en HTC-mobil med Facebook-logo (HTC First fra 2013) som aldri ble noen greie, ikke helt overraskende.

Men siden den gang har mye skjedd, inkludert det smarte trekket å la Oculus fungere uavhengig av Facebook, og på den måten klare å levere knallprodukter som Quest-serien.

Det vi ikke vet noe om er selskapet også har hyret personer med god smak, og design-kunnskaper – det vil være et must for en slik klokke, og det vil måtte være et must å plassere produktet i korrekt sement, være det seg sportsklokke (som Watch jo på mange måter er grensesnitt-messig), eller en luksusklokke.

Annonse


Og har planer om lansering av andre generasjon i 2023

Planen er visstnok, per samme avis, at klokka skal fungere helt uten behov for mobilen som hotsport. Enheten vil også kunne kobles til Peloton-sykler, så det er mulig vi besvarte eget spørsmål. Og joda: det meldes at trening skal gjøres sosialt. Det gir vel mening at dette lanseres nå som mange er under “lockdown”.

Det mest oppsiktsvekkende er at Facebook planlegger et eget OS i fremtiden, for slik enheter, men at denne klokka kjører Android.

Som tittelen sikter til: dette er meget overraskende. Nå har vi altså et selskap som aldri har lykkes med egen maskinvare, men som ikke bare skal gjøre det, men også lansere egne OS og som har en langsiktig plan med sin første klokke, altså å følge opp med en ny generasjon allerede året etter. Det er sjelden man planlegger slik om man ikke er seriøs. Spennende.

Kilde:
The Information

Annonse