Dette bildet er hentet fra Fortnite Focus' YouTube-kanal, i frykt for å bli saksøkt for rettighetsbrudd. (Ill: Fortnite Focus/YouTube)

Annonse


Epic Games legger endelig tre år gammel rettssak mot 14-årig jukser bak seg

I 2017 anklaget spillselskapet Epic Games Fortnite-spiller “C.R.” for å bruke koder i spillet og anbefale hacks på sin egen YouTube-kanal. C.R som den gangen var 14 år ble anklaget av selskapet for å “ødelegge spillopplevelsen for spillere som ikke jukser”.

“Ingen liker en som jukser. Og ingen liker å spille med noen som jukser”.

– Epic Games
Slik kan hacking i Fortnite se ut. (Ill: Locandro/YouTube)

Epic mente at C.R. gjorde endringer i Fortnite ved å modifisere spillets kode, og begikk på den måten rettighetsbrudd. Ifølge anklagen hadde C.R. blitt nektet å spille 14 ganger tidligere, men registrerte seg stadig vekk med nye brukere under falskt navn.

Ok å saksøke “cheaters”?

Rettsaken har nå foregått i tre år og man har måttet stille seg spørsmål om etikken rundt straffing av juksepaver og hvorvidt det er greit å saksøke 14 år gamle barn. I Norge går ikke dette an.

C.R.’ mor synes Epic Games heller burde saksøke nettstedet som sønnen reklamerte for på YouTube. Dette var et nettsted som var tilgjengelig for mange og som på mange måter, sikkert gjorde mer skade enn sønnen hennes.

Annonse


“Epic gjør et 14 år gammelt barn til syndebukk og gjør eksempel av ham.”

– C.R.’ mor.

Juksing har eksplodert siden

Det at Epic Games saksøker individuelle mindreårige kan høres litt søkt ut, spesielt siden juksing i Fortnite har eksplodert siden 2017. Under verdensmesterskapet i Fortnite i 2019 var det flust av skandaler:

Hva som ble utfallet av rettsaken har myndighetene foreløpig ikke avslørt.

Kilde:
PCGamer
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse