iphonemagsafesikkerhet
Apple advarer mot å ha iPhone 12 og MagSafe-tilbehør nærme pacemakere og defibrillatorer.

Annonse


Apple advarer: hold iPhone 12 unna medisinsk utstyr

Aplpe har oppdatert hjelpedokumentet sitt “Om magnetene i iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max og MagSafe-tilbehør”, men kun i USA

Dette sier Apple.no om magnetene i MagSaf-tilbehør og iPhone 12:

“iPhone inneholder magneter i tillegg til komponenter og radioer som avgir elektromagnetiske strålingsfelt. Disse magnetene og elektromagnetiske feltene kan forstyrre medisinsk utstyr, som pacemakere og hjertestartere.”

Og at “selv om alle iPhone 12-modeller inneholder flere magneter enn tidligere iPhone-modeller, ventes de ikke å utgjøre større fare for magnetisk forstyrrelse av medisinsk utstyr enn tidligere iPhone-modeller.”

Apples norske side om magnetene ble oppdatert sent i oktober i fjor – det er den amerikanske som er oppdatert sist, nærmere bestemt på lørdag.

Annonse


Selskapet advarer nå på Apple.com at:

“Medisinsk utstyr som pacemakere og defibrillatorer kan inneholde sensorer som reagerer på magneter og radioer når de er nærme. For å unngå potensielle interaksjoner mellom disse enhetene, må du holde iPhone- og MagSafe-tilbehør på en trygg avstand (mer enn 15 cm fra hverandre eller mer enn 30 cm fra hverandre hvis du lader trådløst). Konsulter med med legen din og produsenten av enheten for å få spesifikke retningslinjer.”

Det er bevist at iPhone 12 kan påvirke defibrillatorer, men det er slik at også vape-utstyr og Fitbits kan gjøre det samme.

Den norske siden inneholder ikke mer enn dette om emnet, og sier ingenting om spesifikke avstander:

“Rådfør deg med legen din og produsenten av det medisinske utstyret for å få spesifikk informasjon om det medisinske utstyret ditt og hvorvidt du må opprettholde en trygg avstand mellom det medisinske utstyret og iPhonen.

Det finnes mange typer medisinsk utstyr, og produsentene gir ofte anbefalinger om trygg bruk av utstyret i nærheten av trådløse eller magnetiske produkter for å unngå potensiell forstyrrelse. Avslutt bruken av iPhone hvis du mistenker at iPhone forstyrrer det medisinske utstyret ditt”.

Kilder:
Apple.com
Apple.no
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse