Opera kjøper YoYo Games for nesten ti millioner dollar. (Ill: YoYo Games)

Annonse


Nå satser Opera – kjøper spillselskap for nesten ti millioner dollar

Opera har lenge hatt fokus på spill. I 2019 introduserte selskapet Opera GX, en nettleser designet for spillere, med fokus på ytelse, strømbruk og hastigheter.

Flere enn du tror spiller i nettleseren

I Opera GX kan spillere selv velge bakgrunnsmusikk bestemme hvor mye båndbredde og prosessorkapasitet spillingen skal gjøre krav på, og over tid har selskapet implementert Razer Chroma og Discord. Nettleserspilling har vokst kraftig de siste årene og forventes å fortsette å vokse i årene som kommer.

Verdens første nettleser for spill. (Ill: Opera)

Derfor gjør det tidligere norskeide selskapet mest sannsynlig lurt i å satse på et område som få andre nettlesere legger hovedfokus på. Opera GX er rangert som den beste nettleseren for spill, etterfulgt av Chrome hos Windows Report.

Opera Gaming

Nå går de videre med satsningen og kjøper det Skotske teamet bak det populære utviklerverktøyet GameMaker Studio. Oppkjøpet koster nesten 10 millioner dollar og markerer startskuddet for selskapets nye underavdeling, Opera Gaming. YoYo Games vil fortsatt holde til i Dundee i Skotland med samme ledelse.

Annonse


350 prosent økning 

Spilling i nettleseren er det flere som driver med enn man skulle tro, og Opera sier at de hadde hele syv millioner aktive spillere i desember i fjor. Det gir en økning på 350 prosent fra året før.GameMaker Studio er populært i Indie-bransjen og spesielt for de som lager 2D-spill. Verktøyet gjør det enklere å utvikle spill for flere plattformer ut fra en enkelt kode.

Nå slås Opera GX og YoYo Games sammen og Opera sier at avdelingen vil fokusere på å utvide horisonten for hva som er mulig.

Hva dette kan føre med seg er tidlig å si, men det blir helt klart spennende å følge med på Opera og YoYo Games fremover.

Kilde:
YoYoGames
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse