applewatchcovid
Apple har foreløpig ingen funksjon i sine klokker som følger med på pulsen og advarer om eventuell covid-smitte, men forskere mener det er mulig.

Annonse


Apple Watch kan oppdage du har covid en uke i forkant

Forskere fra Mount Sinai Health System i New York og Stanford University i California mener at smartklokker kan hjelpe folk å finne ut om de er smittet av covid flere dager i forveien.

Hjerterytme-endringer kan avsløre covid-smitte mange dager i forkant

Årsaken er at smartklokker som Apple Watch er nøyaktige nok til å oppdage ørsmå endringer i hjerterytmen, noe som igjen kan være et covid-faresignal – visstnok er produkter som dette gode nok til å oppdage mindre endringer som kan hinte til covid, en uke før pasienten føler seg dårlig.

Hjertefrekvensvariabilitet, altså variasjonen i tiden mellom hvert hjerteslag, er hva som kan avsløre covid, spesielt om enhetene mates med mer informasjon og tusenvis av aktive brukere.

Apple er ikke involverte

“Vi visste allerede at hjerterytmen hjertefrekvensvariabiliteten endres når betennelser oppstår i kroppen, og covid skaper mye betennelse. Dette gjør det mulig for å oss å anslå hvem som er syke før de selv vet det.” Dette er trolig årsaken til at dette ikke kan brukes til å avsløre en kommende influensavirus, da det er trolig for små endringer i hjerterytmen.

Annonse


Hjertefrekvensvariabilitet-studien, utført på nesten 300 helsearbeidere fra Mount Sinai, avslørte at frekvensen i forhold til endringer var mindre på personer med covid, enn de uten.

Studien ble utført fra 29. april til 29. september med Apple Watch. Apple har ikke betalt eller vært aktive i studien.

Kilde:
CBS News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse