lgsørkorea2021
LG har grunn til å glise, for 2021 ser ut til kunne bli et vanvittig godt år for dem og andre selskap fra Sør-Korea.

Annonse


Dette landet tar helt av

Sør-Koreas aksjemarked endte rekordhøyt i 2020 og de realøkonomiske indikatorene er svært optimistiske for 2021 – spesielt for flaggskipssektoren teknologi.

Hjemmesitting kan bety teknologi-boom

Teknologiselskaper som Samsung, SK Hynix og LG hadde i 2020 økt etterspørsel etter mobiltelefoner, TV-er og annen elektronikk: Årsaken er at folk har brukt mer tid hjemme på grunn av globale koronarestriksjoner

Investeringsbanken JPMorgan Chase spår indeksen ytterligere 15 prosent opp i 2021. Indeksen handles på forsiktige PE 14. Dette er en betydelig rabatt i forhold til for eksempel amerikanske S&P som har en PE på ca. 26. 

Utenlandske investorer strømmer til Sør-Korea hvor aksjemarkedet i 2020 markerte seg som et av de sterkeste i verden. Landets referanseindeks Kospi Composite var opp 26 prosent i 2020 – og opp hele 90 prosent siden koronadumpen i mars.

Kan øke mest av alle med nesten 3 prosent

Globale fond har investert fem milliarder i Sør-Korea bare siden november 2020. Rallyet preges av investeringslyst i halvlederselskaper. Aller sterkest har veksten vært i såkalte blue-chip-aksjer. OECD forventer at Sør-Korea i år får høyest vekst i hele OECD med 2,8 prosent.

Annonse


Landets eksport av halvledere og mobile enheter steg henholdsvis 52 prosent og 60 prosent i desember. Meglerhusene spår kraftig vekst i minnebrikkemarkedet i 2021.

Med et aksjemarked som er nesten femti prosent rabattert i forhold til det amerikanske, kan det om jorden fortsetter å snurre rundt solen, bli spennende å følge utviklingen i Sør-Korea.

Kilde:
Asia Times

Annonse


Annonse


Annonse