Denne reklameplakaten har forsvunnet fra sosiale medier, noe som tyder på at Samsung gjør det samme som Apple. (Ill: Samsung)

Annonse


Samsung og Xiaomi gjør som Apple likevel

Samsung er kjent for å erte Apple for avgjørelser de synes er dumme. Men nesten alltid kommer de etter med halen mellom beina. Da Apple fjernet hodetelefonutgangen fra iPhone i 2016 brukte Samsung anledningen som PR for Galaxy Note 7 på Apples bekostning.

“Vet dere hva den også kommer med? – En hodetelefonutgang. Jeg bare sier det.”

Justin Denison – VP Marketing i Samsung. 2. august 2016.

Da Apple fjernet laderen fra iPhone 12 gjorde de det samme:

Samsung på Twitter i oktober. (ill: Samsung/Twitter)

Senere skulle Samsung droppe hodetelefonutgangen og nå kutter de laderen.

For å spare kloden

Apple valgte, ifølge selskapet selv, å fjerne iPhone-laderen for å spare miljøet. Nesten alle har ladere liggende hjemme og det å produsere nye ladere som ikke blir brukt, er en unødvendig miljøutgift. Produksjon av ladere krever sjeldne materialer som gir unødvendige miljøutslipp.

Annonse


Ved å ikke inkludere ladere og heller selge ladere ved siden av, kan også esken iPhone kommer i bli mindre, slik at Apple får plass til flere på en pall, og kan kutte antall leveranser til verdens butikker.

I korte trekk er det Apples argumentasjon.

Men i det virkelige livet bestiller ikke en butikk nødvendigvis en full pall med telefoner. De bestiller så mange de trenger, og antall turer til og fra hver enkelt butikk går ikke nødvendigvis så drastisk ned som Apple hevder.

Apple sparer, men sparer de miljøet?

Flere har påpekt at Apples argumenter er for dårlige og at de som sparer er Apple, som nå både selger både hodetelefoner og lader ved siden av, tilbehør som pleide å følge med på kjøpet.

Grunnen til at Apple kuttet laderen er muligens heller at de nye 5G-modulene er dyre og at selskapet har blitt nødt til å kutte kostnader.

Når Apple ikke inkluderer hodetelefoner kjøper folk AirPods istedet. Når Apple ikke inkluderer ladere, men går over til ladekabel med Lightning i den ene enden og USB-C i den andre, som ikke er kompatibel med gamle ladeklumper, må folk kjøpe nye USB-C-ladere. Disse ekstra kjøpene, kan føre til mer emballasje og ikke mindre.

Vi kunne nesten ikke tro det da vi hørte ryktene om at laderen ville forsvinne i juni:

Fjerner gammel reklame

Nå har Samsung fjernet en gammel reklame som gjorde narr av Apple for ikke å inkludere lader, noe som tyder på at selskapet planlegger å gjøre det samme med S21-serien som avdukes 14. januar.

Xiaomis CEO Lei Jun har også bekreftet at neste Mi 11 vil komme uten lader selv om de i likhet med Samsung brukte det samme kjøpsargumentet for Mi 10T Pro i oktober:

Selv om Xiaomi var stolte over å inkludere lader i oktober er laderen nå blitt både en byrde både for miljøet og for kunden. Med andre ord gjentar historien seg og konkurrentene til Apple fortsetter å følge etter.

Kilde:
macrumors.com
theverge.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse