Mens de ellers kriger om kundene, inngår de nå samarbeid. (Ill: Nintendo, Sony, Microsoft.)

Annonse


Microsoft, Sony og Nintendo går sammen for å forbedre spillmiljøene

De tre konkurrentene går sammen og sier at hat, trakassering og utnytting av unge spillere ikke hører hjemme i spill. Gigantene kontrollerer tilsammen hele konsollmarkedet og har bestemt seg for å samarbeide om nytt regelverk.

Mens konsollkrigen herjer…

Det gir meningen når man tenker på hvor mange spill det er som har fått kryss-plattform-støtte de siste årene. Blant andre Microsoft fortsetter å utvide innstillingsmenyene for avansert foreldrekontroll.

Men hvis forskjellige regler gjelder for forskjellige konsoller kan man se for seg at det oppstår en kultur der spillere kun ønsker å spille med andre fra bestemte konsoller. Akkurat den dynamikken har Sony tidligere brukt som argument for ikke å åpne for kryss-spilling.

I 2017 sa Playstation at de ikke ville åpne for spilling på tvers av konsollene i Fortnite og Rocket League siden de ikke ønsket å utsette brukerne for spillkulturer utenfor deres kontroll.

Annonse
Sony gikk senere tilbake og tillot spilling på tvers. Nå skal det nye lovverket sikre at de tre selskapene håndterer onlinekulturer på samme måte.

“Beskyttelse av spillere krever en multidisiplinær tilnærming.”

Det skrev de tre selskapene i går på hver sine egne nettsider. Med avansert teknologi, støttende miljøer og erfarne mennesker som følger med, skal selskapene sørge for spillernes ve og vel. Ved å samarbeide seg i mellom forplikter de seg til å de seg til å fortsette å jobbe for god spillkultur

Selskapene vil fortsette å arbeide med lokale myndigheter, industripartnere og rettsvesenet for å fokusere på sikkerheten. I tillegg inviterer de andre spillselskaper til å gjøre det samme.

Hvordan dette spiller ut i praksis gjenstår å se.

Kilde:
news.xbox.com
m3.idg.se
theverge.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse