Annonse


TEST: Hvor bra lyd leverer Google for 999 kroner?

På Googles “Launch Night In” lanserte selskapet to nye telefoner – Pixel 5 (test på vei i november) og 4a, ny Chromecast med fjernkontroll, Google TV og Nest Audio som vi har lekt oss med noen dager og gjort oss opp en mening om:

Nest Audio koster kun 999 kroner, så hvorfor ikke ta to?

Vi fikk to stykk Nest Audio til test for å kjenne på hvordan høyttaleren fungerer i par. I likhet med Sonos kan du ha så mange Nest Audio du vil på samme nett, som alle spiller samme musikk.

Du kan også koble høyttalerne sammen i par for stereo og bruke de som én enhet og gruppere høyttalerne med andre Nest-produkter. Og til den prisen kan man kanskje like gjerne kjøpe to Nest Audio som én høyttaler til 2000 kroner?

Nest Audio ser ut som en pute. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Ikke bare en høyttaler

Høyttalerne har tre mikrofoner hver og er temmelig følsomme for “Hey Google”. Og når man kjøper et Google-produkt gjør man det som oftest mest for programvaren. Med Google Assistant kan du ringe med Google Duo, sende meldinger, sette opp morgenrutiner og få nyhetene bare ved å be om det.

Men det er vi vant til, for akkurat det samme gjør en hvilken som helst Android-telefon. Det som er spennende med Googles nye høyttaler er lydkvaliteten. For om den er bra nok, og prisen er riktig, kan det fort bli fristende å skifte ut husets høyttaleranlegg med et smart lydsystem.

I filmen over sjekker Ole ut lyden i Nest Audio og gir deg sin mening.

Annonse