sonyps5
PS5 blir ikke dyrere enn Series X mener Bloomberg, men det kan bli alt for få konsoller i år.

Annonse


Sony tilbakeviser PS5-problemer

Det er igjen grunn til å ha lave forventninger i forhold til hvor mange PS5-konsoller Sony tror de vil kunne produsere.

Oppdatert, 21:22:

Sony tilbakeviser nå morgenens rapport om at de sliter med å produsere nok Playstation 5 for lansering i julen.

Dette forklarer de til Gamesindustry etter Bloombergs rapport:

Annonse


“Selv om vi ikke gir ut detaljer relatert til produksjon, er informasjonen fra Bloomberg falsk. Vi har ikke endret produksjonsantallet for PlayStation 5 siden masseproduksjonen startet.”

Kilde:
Gamesindustry

Pris og lansering får vi vite 16. september

De kjører en kampanje i USA der man kan reservere muligheten til å betale for konsollen og tilbehør – enten har selskapet få, eller så er det den klassiske måten å diske opp stemningen på og få så mange som mulig til å forhåndsbestille. Uansett vinner Sony, til et visst punkt.

For har de for få konsoller er jo selvsagt det et problem, spesielt om problemet vedvarer og om konsollen viser seg å bli svært dyr (svaret får vi 16. september). Xbox Series S kan bli en farlig utfordrer grunnet offensiv prising.

Er dette grunnen til at Sony enda ikke har annonsert prisen?

Planen var å produsere 15 millioner enheter, men dette tallet er nå nedjustert med rundt 4 millioner enheter grunnet utfordringer med høye nok avkastninger på de spesial-designende brikkene, fra CPU til GPU, SSD og lyd. Det skal være snakk om så mye som 50 prosent brikke-svinn.

Årsaken til den lange ventetiden for å vite prisen kan være at Sony måtte finne ut hvor mange flere brikker uten feil de kan produsere for å holde kosten nede.

Egentlig forventet vi 549 dollar eller kanskje til og med 599 dollar for PS5, altså enten 50 eller 100 dollar mer enn Xbox Series X (499 dollar).

Det meldes nå at “konsollen kan bli priset så lavt som 449 dollar” og 400 dollar for den uten drev, melder Bloomberg-analytiker Masahiro Wakasugi.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse