kevinmayer
Kevin Mayer er ferdig i TikTok kort tid etter at han startet der som sjef. Mayer var tidligere i Disney-systemet og var lenge vurdert som toppsjef.

Annonse


TikTok-sjefen ute etter seks måneder grunnet politisk turbulens

Det har ikke annet enn herjet mellom USA og Kina de siste årene, og det er teknologisektoren som får merke det.

Mayer hoppet rett inn i ilden uten å vite det

Financial Times og The Verge melder at Kevin Mayer allerede er ute som sjef for TikTok, kun seks måneder etter at han startet i selskapet som endte midt i en politisk storm.

Donald Trump har nemlig presset for salg av selskapet, eller total blokkering av tjenesten i USA, alt etter hva som kommer først grunnet anklager om spionasje.

Vanessa Pappas tar over som daglig leder enn så lenge.

TikTok svarte deretter med å saksøke Trump-administrasjonen etter at Trump forbød transaksjoner mellom TikTok i USA og ByteDance i Kina.

Mayer har troen på snarlig løsning

Mayer sier i avskjedsbrevet fremskaffet av samme avis, at han går av med tungt hjerte “i et politisk klima som har bråsnudd” og at en endelig løsning for selskapet ventes om kort tid.

Mayer var tidligere hos Disney der han overså giga-transaksjoner som Marvel, Lucasfilm og 21st Century Fox. Han var også med på lanseringen av suksessen Disney+.

Mayer fikk dog aldri Disney-toppjobben han håpet på, og forlot derfor selskapet etter at sjefsjobben gikk til Bob Chapek.

Kilde:
FT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse