Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et genialt overklokkingsprogram til Ryzen lanseres neste måned, og selv om den kanskje ikke gir deg ytelsesgevinst, kan den førge for mindre energibruk. (Ill.: AMD)

Denne programvaren bør alle med Ryzen AM4 teste: opp til 9 prosent bedre ytelse

Automatisk med ClockTuner.

Yuri Bubliy kan nok litt om overklokking, for han har gjort Ryzen-serien langt enklere å overklokke med sitt eget verktøy.

ClockTuner for Ryzen gjør overklokking mye enklere

Mannen står bak to programmer, et for å undersøke hva RAM-en i et Ryzen-system (og Ryzen Threadripper 3) er i stand til med «DRAM Calculator for Ryzen» og «ClockTuner for Ryzen».

Sistnevnte er for AMDs Ryzen-serie, skal støtte alt på AM4, men er kun testet på 3000-serien til nå. Programvaren lanseres neste måned.

Bubliy, som er bedre kjent under kallenavnet «1usmus», ser ingen grunn til at det ikke bør fungere bra med Zen 3 (sent 2020) også.

Utvikleren klarte å øke ytelsen med 7 prosent

Folkene hos Linux Tech Tips har testet programvaren, og selv om de ikke var i nærheten av 9 prosent bedre ytelse (de klarte rundt 3), så underklokker også programvaren om det er mulig – det er jo bra, for da trenger ikke CPU-en like mange watt, og maskinen kjører kjøligere og kanskje mer stabilt.

For testing uten å måtte bruke et annet program, så er nyttig nok Cinebench R20 bakt inn og som avslører ytelse, volt og energibruk.

Utviklerens egen test økte ytelsen på en Ryzen 9 3900X CPU med 7 prosent og reduserte watt-kravet med 12,8 watt. Utrolig bra, og mulig takket være at programvaren fant ut at det beste var å senke volten til 1,225V, fra 1,312V.

ClockTuner for Ryzen:

Kilde:
Wccftech

Stikkord: amd, ryzen, Tips