amdryzenClockTunerforRyzen
Et genialt overklokkingsprogram til Ryzen lanseres neste måned, og selv om den kanskje ikke gir deg ytelsesgevinst, kan den førge for mindre energibruk.

Annonse


Denne programvaren bør alle med Ryzen AM4 teste: opp til 9 prosent bedre ytelse

Yuri Bubliy kan nok litt om overklokking, for han har gjort Ryzen-serien langt enklere å overklokke med sitt eget verktøy.

ClockTuner for Ryzen gjør overklokking mye enklere

Mannen står bak to programmer, et for å undersøke hva RAM-en i et Ryzen-system (og Ryzen Threadripper 3) er i stand til med «DRAM Calculator for Ryzen» og «ClockTuner for Ryzen».

Sistnevnte er for AMDs Ryzen-serie, skal støtte alt på AM4, men er kun testet på 3000-serien til nå. Programvaren lanseres neste måned.

Bubliy, som er bedre kjent under kallenavnet “1usmus”, ser ingen grunn til at det ikke bør fungere bra med Zen 3 (sent 2020) også.

Utvikleren klarte å øke ytelsen med 7 prosent

Folkene hos Linux Tech Tips har testet programvaren, og selv om de ikke var i nærheten av 9 prosent bedre ytelse (de klarte rundt 3), så underklokker også programvaren om det er mulig – det er jo bra, for da trenger ikke CPU-en like mange watt, og maskinen kjører kjøligere og kanskje mer stabilt.

Annonse


For testing uten å måtte bruke et annet program, så er nyttig nok Cinebench R20 bakt inn og som avslører ytelse, volt og energibruk.

Utviklerens egen test økte ytelsen på en Ryzen 9 3900X CPU med 7 prosent og reduserte watt-kravet med 12,8 watt. Utrolig bra, og mulig takket være at programvaren fant ut at det beste var å senke volten til 1,225V, fra 1,312V.

ClockTuner for Ryzen:

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse