trumpsnowden
Om Donald Trump benåder Snowden, og om han blir gjenvalgt, er muligheten høyere for at personvern blir en viktigere sak for presidenten neste år.

Annonse


Trump vurderer å benåde Snowden

Donald Trump spurte staben om en mann det er lenge siden har preget nyhetsbildet.

Trump vurderer Snowden benådning

Spørsmålet er om presidenten skal benåde Snowden, mannen som avslørte massiv overvåkning av amerikanske borgere utført av amerikansk etterretning med NSA i spissen.

Snowden har levd i asyl i Russland og frykter å bli flyttet til USA, og uten en presidentordre er det trolig ikke en god ide.

Trump sier at «ikke kjenner Snowden-saken så godt», men at han hører fra flere personer at de mener han burde ha blitt behandlet bedre, «mens andre mener han gjorde veldig dumme ting».

Annonse


Snowden intervjues av Joe Rogan fra oktober 2019:

Vi tror Trump kommer til å benåde Snowden

Trumps støttespillere har i flere år oppfordret Trump til å benåde Snowden. Mange mener nemlig at Snowdens avsløringer av masse-overvåkningen, delvis hjalp New York-entreprenøren med å sjokk-vinne valget.

Etter avsløringene har det ikke vært snakk om personvernsaker i USA relatert til myndighetens spionering, i stedet har fokuset i det siste vært app-snoking.

Trump vet nok mer om saken enn han sier, og det at han ikke utelukker benådning er politiker-snakk for at sannsynligheten er høyere enn at han ikke gjør det.

Kilde:
NYT

Annonse


Annonse


Annonse