tiktokmicrosoft
Det ryktes løst at Microsoft skal være en av de som kan komme til å handle den amerikanske delen av TikTok.

Annonse


Trump gir TikTok 45 dager – om ingen kjøper bannlyses tjenesten

Det forventes at President Donald Trump allerede i dag skal beordre Kinesiske ByteDance LTD til å trekke seg ut av TikTok.

Oppdatert, 6 august, 05:46:

Trump har signert en ordre som vil bannlyse TikTok om 45 dager om tjenesten ikke selges av det kinesiske moderselskapet til et amerikansk selskap.

Det meldes også at Microsoft som nevnt har vært i samtaler, og at de ønsker om å ta over tjenestens operasjoner i hele verden, og ikke bare USA.

Annonse


Administrasjonen mener at appen følger med på brukernes steds-data og snoker i nettleser-aktivitet. Spioneringen kan potensielt brukes, ifølge amerikanske myndigheter, til å spionere på føderale ansatte

Oppdatert, 3 august, 22:02:

Trump sier han ikke er negativ til et Microsoft-oppkjøp og at det vil være enklere om Microsoft kjøper alle aksjene, og ikke bare 30 prosent som visstnok skal ha blitt diskutert med Staya Nadella.

Kilde:
NYT

Oppdatert, 3. august, 02:50:

Nå bekreftes det plutselig at Microsoft har mulighet til å handle TikTok likevel. Det som skjer, etter at det kom rapporter om at Trump først var kald til et amerikansk oppkjøp, er at Microsoft-sjef Satya Nadella skal snakke med den amerikanske presidenten i løpet noen uker, og ikke senere enn 15. september.

Samtidig som saken tar en hel-omvendig, uttaler Microsoft at de skal prioritere personvern om de blir eiere av TikTok, noe som plutselig vil snu hele det sosiale markeds-segmentet opp-ned.

Om Microsoft eier med å eie tjenesten, er de plutselig en alvorlig trussel mot Snapchat og en rekke andre sosiale nettverks om Instagram og selv Facebook. Vi følger utviklingen i denne ekstremt interessante berg- og dalbanen.

Kilde:
Bloomberg

Oppdatert, 1. august, 06:04:

Trump melder at han bannlyser TikTok i USA fra og med i dag. Meldingen kommer etter at det først var spekulasjoner om at tjenesten måtte selges til et amerikansk selskap, deretter kom ryktet om at Trump bannlyser, og til slutt ble sistnevnte bekreftet i form av en “executive order”.

Oppdatert, 21:10:

Kan skje allerede i dag – vi følger utviklingen

Planen er ifølge kildene å gjøre selskapet amerikansk for å ha tettere kontroll på appen som påstått spionerer på brukerne.

ByteDance handlet Musical.ly Inc., et kinesisk selskap med kontorer i Santa Monica, i 2017 og gjorde det endel av TikTok.

Det er ikke bekreftet at Microsoft får mulighet til å handle den amerikanske delen selskapet, noe vi regner med at svært mange er interesserte i, men det er altså dette selskapsnavnet det spres rykter om nå.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse