tiktokios14
iOS 14 sin nye sikkerhetsfunksjon avslører når appene leser kopiert tekst.

Annonse


Det er genialt at Apple la til dette i iOS 14: TikTok avslørt

iOS 14 har en ny funksjon som sier ifra når en applikasjon leser tekst du kopierer. Det kommer godt med.

Avslørt av iOS 14 sitt smarte sikkerhetssystem

Som regel vises meldingen når kan kopierer og limer inn et passord, men det smarte er at systemet også snapper opp apper som gjør det uten at du har bedt om det. Kinesiske TikTok er en slik app.

Vi regner ikke med at det stopper med TikTok; garantert er det andre apper som også gjør dette. Vi følger nå ekstra nøye mens vi selv tester iOS 14.

Dette systemet virker smart nok til å kunne eliminere all slik potensiell snoking i fremtiden.

Annonse
Spørsmålet er hvordan Apple kan apper opptre på denne måten, det er jo meningen de skal godkjenne før publisering. Vi regner med de må stoppe å godkjenne slik oppførsel fra nå av?

https://twitter.com/jeremyburge/status/1275832600146391042

Snapper opp mer eller mindre alt

Jeg bruker ikke TikTok selv, men ifølge brukerene snapper TikTok opp innhold fra utklippstavlen hver første til tredje operasjon man utfører på tastaturet – altså mer eller mindre konstant som vi ser i klippet.

TikTok sier at iOS 14 viste varsler fra en rekke apper, og at de nå har sendt Apple en ny versjon som fjerner anti-spam-funksjonen. TikTok hevder nemlig at dette var til for å stoppe potensiell spamming.

Videre heter det fra selskapet at “TikTok er opptatt av å beskytte brukernes personvern og være åpne om hvordan appen vår fungerer.”

Vi har også sett denne mange ganger. Vi er noe usikre på hva setningen egentlig betyr, og hva som på baksiden av grensesnittene til disse appene.

Kilde:
The Telegraph

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse