intelskylake
Intel Skylake hadde visstnok mange problemer. Så mange at Apple til slutt rapporerte like mange som Intel selv.

Annonse


For Apple var det Skylake som fikk begeret til å renne over

Ifølge tidligere topp-utvikler hos Intel, François Piednoël, var Skylake (2015) en direkte årsak til at Apple valgte å droppe selskapet og skape sine egne ARM-brikker for bærbare bak Apple Silicon-merkevaren.

Skylake hadde haugevis av feil mener utvikler som er lei seg for Intel

“Kvalitetssikringen av Skylake var mer enn et lite problem, det var usedvanlig dårlig gjennomført. Vi fikk alt for mange klager på mindre feil i Skylake. Til slutt ble våre venner hos Apple de som rapporterte flest feil, og det gikk skikkelig, skikkelig feil”, forklarer Piednoël som høres ut som han er oppriktig lei seg for hva som skjedde. Utvikleren er CPU-ytelsesekspert, veldig kort fortalt.

I intervjuet nevner han for øvrig også at han er lei seg for “hva som har skjedd med Intel”.

Han lover å avsløre mer senere.

Her snakker han om situasjonen:

Piednoël jobber nå hos Mercedes etter 20 år hos Intel

Litt mer om Piednoël: han beskriver seg selv som en optimalisering- og ytelses ekspert i verdensklasse. Han sluttet hos Intel i november 2017 etter 20 år i selskapet.

Annonse
Piednoël jobber nå som hovedarkitekt for Mercedes-Benz Research & Development i Nord-Amerika.

Apple hadde lenge vurdert å droppe Intel

Og ganske riktig: Apples ingeniører hadde en rekke ganger tenkt å skifte til ARM, men ifølge Piednoël var Skylake det som fikk Apple til å gi opp Intel. Ifølge den tidligere Intel-sjefsutvikleren og mentoren, så ikke Apple noen annen vei.

Nå er det vel neppe bare tekniske feil i CPU-en som var problemet, men det faktum at Intel aldri har fått til brikker til mobiler, noe som ble bevist lenge før 2015, og noe som medførte problemer for Apple som trengte en partner som kunne skalere ned til veldig tynne maskiner som MacBook Air.

For oss spiller det ikke så stor rolle hvorfor det skjedde, dette er bra for alle: spennende for forbrukerne, og noe å bryne seg på for Intel og AMD, om brikkene innfri.

Etter hva Apple har klart å få til med plattformen hittil, skal det blir svært spennende å se CPU-en sammen med 32GB RAM, et dedikert skjermkort (om det blir mulig) og macOS Big Sur får til.

Kilde:
PC Gamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse