teslaautopilotlight
Det vil ta tid å rulle ut funksjonen til Europeiske land grunnet mange forskjellige måter å bygge lyskryss på, dessuten må EU godkjenne det hele.

Annonse


Den store Tesla-oppdateringen er rullet ut i USA

Tesla har rullet ut 2020.12.6-oppdateringen i USA.

Det vil ta tid før dette kommer til Norge

Oppdateringen legger til autopilot-støtte for lyskryss og stopp-skilt. Alle bilens systemer, inkludert GPS-en, brukes for automatisk å stoppe når bilen er på vei mot et lyskryss, selv når det er grønt.

Slik fungerer det:

Slik forklarer Tesla funksjonen:

“Trafikklys og stoppskiltkontroll er designet for å gjenkjenne og reagere på trafikklys og stoppskilt, slik at bilen stopper stopp når du bruker Traffic-Aware Cruise Control eller Autosteer. Denne funksjonen vil bremse bilen for alle oppdagede trafikklys, inkludert grønt, blinkende gult og ved stoppskilt. Når bilen nærmer seg et veikryss, indikerer den intensjonen om å senke farten via en varsling, bremse ned og stoppe ved den røde linjen som vises i kjørevisualiseringen.”

For å fortsette, trykk ned girvelgeren en gang eller trykk kort på gasspedalen for å bekrefte at det er trygt å fortsette. Som med alle Autopilot-funksjoner, må du fortsette å være oppmerksom og være klar til å iverksette øyeblikkelig handling, inkludert bremsing, fordi denne funksjonen kanskje ikke stopper for alle trafikkontroller. Denne funksjonen vil være konservativ, bremse ofte først, og vil ikke prøve å snu i kryss. Etter hvert som vi lærer av flåten, vil funksjonen kontrolleres mer naturlig.

Annonse
For å aktivere, skift bilen din til PARK og trykk på Kontroller> Autopilot> Trafikklys og stoppskiltkontroll (Beta).”

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse