skype
Vi har aldri hørt noen skryte av Skype, og det er derfor ingen overraskelse at Zoom har kommet inn under corona-krisen og klart å kapre mange brukere på kort tid. En av grunnene er et svært enkelt grensesnitt og ingen tvungen pålogging.

Annonse


– Skype forsvinner IKKE

Selv om ingen egentlig foretrekker Skype om de kan velge noe annet, med sitt rotete grensesnitt og krav om Microsoft-konto, nekter Microsoft å gå 100 prosent for Teams. Typisk Microsoft, altså.

Kommunikasjonsstrategi?

Det er mulig dette er starten på utfasingen av Skype, men at Microsoft ikke ønsker å si noe enda – tjenesten har tross alt 100 millioner brukere hver måned.

“Skype forsvinner ikke. Vi forplikter oss fremdeles til Skype som brukes hundre millioner mennesker hver måned. Skype er en flott løsning for personlig bruk. Mange kringkastingsselskaper bruker det også. Teams er mye mer robust, der vi i tillegg til å kunne ringe og videochatte, også har støtte for rik kommunikasjon og maler”, mener Microsoft.

De skryter av Teams samtidig som de håper vi skal bruke Skype. Hmm. “Tough sell”.

Annonse


Slik ser nye Teams ut:

Teams ser fantastisk enkelt ut og har innebygget fildeling og bildedeling

Teams til Forbrukere på mobil ser faktisk mye enklere og mindre komplisert ut enn Skype samtidig som det er flere funksjoner å finne. Microsoft demonstrerte og skrøt av den nye versjonen samtidig som de forsikret oss om at Skype forblir.

Hva med å bygge inn samme protokoll-støtte i Teams som Skype bruker, om det ikke allerede er på plass – fordi alle bruker samme Microsoft-konto, bør migreringen være enkel, også om man bruker den som samtale-tjeneste på mobilen.

Problemet med at ingen liker Skype er til syvende og sist enkel: alle må slutte å bruke tjenesten om de ikke liker den for å gi Microsoft et klart signal, men for mange, oss inkludert, er det på mange måter en standard. Det er også årsaken til at produkter av dårligere kvalitet ofte lever lenger enn de burde: de var tidlig ute, men konkurrentene har funnet ut hvordan man gjør det bedre. Det tar tid å endre brukerrutiner.

Vi får se hvor lenge det varer.

Kilde:
TechCrunch