SpaceX Crew Dragon
Denne skal frakte romturister neste år.

Annonse


SpaceX skal fly turister til ISS neste år

Det private romfartsselskapet Axiom har inngått et samarbeid med SpaceX, der målet er å fly turister til Den internasjonale romstasjonen (ISS) allerede neste år.

Ansatt skal passe på at ingen forstyrrer astronautene

Selskapene har inngått en avtale som innebærer at SpaceX vil fly turistene til romstasjonen ved hjelp av Crew Dragon-kapselen og en Falcon 9-rakett.

På innsiden av kapselen skal tre heldige (les: rike) personer og en Axiom-ansatt sitte. Den sistnevnte personens jobb er å sørge for at turistene ikke forstyrres NASA-astronautene som jobber på romstasjonen.

Slik ser det ut på innsiden av Crew Dragon:

Annonse
Over 500 millioner kroner

Ferden vil vare i ti dager, der to av dagene er satt av til selve reisen. Hvor mye penger passasjerene må ut med, vites ikke, men vær du trygg på at prislappen blir høy. Axiom har tidligere anslått at en plass i Crew Dragon vil koste svimlende 55 millioner dollar, 510 millioner kroner. Hittil skal én person ha registrert seg for turen.

I fjor annonserte NASA at det også ville koste 35 000 dollar per overnatting på ISS.

– Denne historiske flyturen vil representere et stort øyeblikk på veien mot en universiell og rutinemessig tilgang til rommet. Dette vil bare bli ét av mange oppdrag til ISS som er fullstendig bemannet og organisert av Axiom Space. Vi er glade for å kunne jobbe med SpaceX for å få til dette, sier Axiom i en pressemelding.

Den historiske turistferden skal etter planen skje i løpet av andre halvdel av 2021.

Før den tid, mellom april og juni i år, skal SpaceX frakte NASA-astronauter til ISS ved hjelp av Falcon 9-raketten og Crew Dragon.

Kilde:
The New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse