Google Gmail
Gmail introduserer «Search chips».

Annonse


Nå blir denne Gmail-funksjonen bedre

Søkefunksjonen på Gmail er allerede enkel å bruke, men nå gjør Google det enda enklere å finne innholdet du er på utkikk etter.

Tilpass søket med «Search chips»

Selskapet introduserer nå en ny funksjon kalt «Search chips». Dette er en funksjon som lar Gmail-brukere finne innhold på en måte som minner om vanlige Google-søk. Det betyr at du i større grad kan tilpasse søket ditt.

Istedenfor at du bare skriver inn stikkord eller en persons e-postadresse, kan du med «search chips» gjøre et mer avansert søk. Hvis du søker etter navnet til en kollega, kan du gjøre et smalere søk ved å kun inkludere spesifikt innhold, for eksempel ulike vedleggstyper. Eller du kan velge at kun e-poster innenfor en gitt tidsramme skal dukke opp. Hvis du ønsker kan du også ekskludere innhold fra å dukke opp, for eksempel kalenderinvitasjoner.

Utrullingen er i gang

«Vi har fått tilbakemeldinger fra brukere om at søkefunksjonen i Gmail kunne vært raskere og mer intuitiv. Med search chips kan du enkelt tilpasse søkeresultatene og finne det du er ute etter, uten å måtte bla deg gjennom irrelevante resultater», skriver Google i et blogginnlegg.

Annonse


Utrullingen av den nye funksjonen er allerede i gang, men det kan ta opptil 15 dager før alle brukere får tilgang.

Når search chips er på plass kan du bruke den ved å klikke på filter-knappene under søkeboksen.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse