Larry Tesler
Larry Tesler ble 74 år.

Annonse


«Klipp og lim»-oppfinneren er død

Det er ikke så altfor ofte at oppfinnelser finner veien til milliarder av mennesker, men det gjorde Larry Teslers oppfinnelse.

Han begynte karrieren i Silicon Valley på 60-tallet, altså i datamaskinenes spede begynnelse. Arbeidet hans skulle vise seg å påvirke en hel verden, for det var han som kom opp med ideen om «klipp», «lim» og «kopier»-funksjonene.

– Arbeidsdagen din er enklere på grunn av ham

I store deler av karrieren jobbet Tesler i det amerikanske selskapet Xerox. Nå blir Tesler hyllet av sin tidligere arbeidsgiver.

– Oppfinneren av «klipp/kopier» og «lim», «finn & erstatt» og mer, var den tidligere Xerox-forskeren Larry Tesler. Arbeidsdagen din er enklere takket være hans revolusjonerende ideer, skriver Xerox på Twitter.

Annonse


Ble hentet av Steve Jobs

Tesler ble født i Bronx, New York, i 1945 og studerte ved Stanford-universitetet i California. Etter at han ble uteksaminert spesialiserte han seg på brukergrensesnitt-design.

Hans ferdigheter kunne Xerox dra nytte av i mange år, før Steve Jobs hentet ham til Apple. Der fikk han etter hvert tittelen «sjefsforsker», og ble værende i 17 år.

Etter oppholdet i Apple startet han sitt eget utdanningsselskap, og han var også innom både Amazon og Yahoo i en periode.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse