«Klipp og lim»-oppfinneren er død

Larry Tesler
Larry Tesler ble 74 år.

Det er ikke så altfor ofte at oppfinnelser finner veien til milliarder av mennesker, men det gjorde Larry Teslers oppfinnelse.

Han begynte karrieren i Silicon Valley på 60-tallet, altså i datamaskinenes spede begynnelse. Arbeidet hans skulle vise seg å påvirke en hel verden, for det var han som kom opp med ideen om «klipp», «lim» og «kopier»-funksjonene.

– Arbeidsdagen din er enklere på grunn av ham

I store deler av karrieren jobbet Tesler i det amerikanske selskapet Xerox. Nå blir Tesler hyllet av sin tidligere arbeidsgiver.

Annonse

– Oppfinneren av «klipp/kopier» og «lim», «finn & erstatt» og mer, var den tidligere Xerox-forskeren Larry Tesler. Arbeidsdagen din er enklere takket være hans revolusjonerende ideer, skriver Xerox på Twitter.

Ble hentet av Steve Jobs

Tesler ble født i Bronx, New York, i 1945 og studerte ved Stanford-universitetet i California. Etter at han ble uteksaminert spesialiserte han seg på brukergrensesnitt-design.

Hans ferdigheter kunne Xerox dra nytte av i mange år, før Steve Jobs hentet ham til Apple. Der fikk han etter hvert tittelen «sjefsforsker», og ble værende i 17 år.

Etter oppholdet i Apple startet han sitt eget utdanningsselskap, og han var også innom både Amazon og Yahoo i en periode.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse