The Mandalorian
The Mandalorian ble skapt ved hjelp av Epics Unreal-motor.

Annonse


Dette bildet avslører en revolusjonerende filmteknikk

Disney+-eksklusive «The Mandalorian», som er en Star Wars-serie, er hittil ikke tilgjengelig for oss nordmenn. Den gode nyheten er imidlertid at tjenesten kommer til Norge i sommer.

Samarbeidet med Epic

Men det er noe fascinerende og interessant du bør vite om The Mandalorian, for selv om filmskaperne åpenbart bruker digitale effekter i serien, er det gjort på en ganske så revolusjonerende måte.

Ofte bruker filmskapere green screens for å skape den scenen de ønsker. Da legges de digitale effektene til i ettertid, noe som i praksis betyr at skuespillerne bare står foran en grønn vegg når de spiller inn scenen.

Men i The Mandalorian har filmskaperne tatt i bruk Epics Unreal-motor under filmingen. Ved hjelp av avanserte kameraer og projektor-teknologi ble de digitale miljøene projisert på seks meter høye LED-vegger.

Annonse


Det gjorde det mulig for skuespillerne, og regissørene, å se de virtuelle omgivelsene i sanntid. Skuespillerne stod plutselig ikke lenger foran en grønnskjerm, men befant seg i The Mandalorian-universet.

Du kan se en bakomfilm som demonstrerer teknologien i videoen nedenfor:

Mange fordeler

Serieprodusentene hevder at denne teknikken har store fordeler sammenlignet med den tradisjonelle måten å filme en scene på.

For det første kan produsentene gjøre synlige miljøendringer på null komma niks, og skuespillerne kan faktisk få følelsen av å være i sci-fi-verdenen på ordentlig. Det er lett å forstå at det er enklere å leve seg inn i noe når et digitalt monster «står» ved siden av deg…

Teknikken skal ha blitt brukt i 50 prosent av alle scenene i The Mandalorian, kan skaperne opplyse om.

Kilde:
Engadget

Annonse