Tesla Model X Autopilot ulykke
To Model X-er var lørdag involvert i en utrolig ulykke.

Annonse


To Model X-biler truffet av samme tre. Eierne gir Autopilot æren for at alle lever

Stormen Dennis herjet noe voldsomt i England forrige helg, og to Tesla-eiere og deres familier fikk lørdag erfare hvor heftig naturkreftene kan være.

For i mørket, og i et uvær uten sidestykke, kjørte to Model X-eiere mot hverandre. I det bilene skal passere hverandre, velter et stort tre mot dem.

Men utrolig nok rakk begge Tesla-ene å bremse i tide, slik at treet kun ødela bilene, og ingen liv.

– Ingen tvil om at Autopilot reddet livene våre

De uheldige, men dog heldige Model X-eierne, gir nå Autopilot æren for at alle kom fra ulykken med livet i behold. Laurence Sanderson satt i den ene bilen sammen med sin kone og tre barn. Han sier i et intervju med Mirror at alle «uten tvil» hadde omkommet hvis det 400 år gamle eiketreet hadde truffet dem.

Annonse


Bremset automatisk før han rakk å gjøre det manuelt

Ifølge Sanderson skal bremsefunksjonen har blitt aktivert like før treet traff veien.

– Ett sekund senere hadde vi blitt knust fordi jeg ikke hadde rukket å reagere i tide. Bilen reddet utvilsomt livene våre. Vi hadde blitt drept uten den (Autopilot, journ. anm), sier Anderson.

Han legger til at kona er litt forslått og har flere blåmerker. Men bortsett fra det kom alle uskadd fra den utrolige hendelsen.

– Kona mi trodde hun skulle dø da hun sa treet falle. Jeg kan ikke tro at vi alle er i live. Elon Musk har gjort oss stolte, sier Anderson.

Skeptisk

Nettstedet Electrek, som følger Tesla tett, stiller dog spørsmål ved om det faktisk var Autopilot som reddet familiene.

«Jeg tror ikke det er umulig at Teslas Automatic Emergency Braking-system, som styres av Autopilot, kan ha vært involvert. Men jeg er overrasket over Sandersons uttalelser om at Autopilot bremset bilen bilen før han klarte å gjøre det, selv om han så treet falle mot veien. Basert på min forståelse av Teslas Autopilot og nødbremsesystemet, er ikke dette en funksjon systemet innehar i dag. Hvis treet allerede var på veien ville det vært en situasjon der Autopilot hadde hatt større sjanse for å bremse, men selv da er det ingen garanti», skriver Fred Lambert i Electrek.

Laurence Anderson er imidlertid ikke i tvil om at Teslas Autpilot reddet dagen.

– Utrolig nok ble også en annen Tesla Model X truffet av den andre siden av treet. Politiet har fortalt meg at alle tre har det bra, så åtte liv har bokstavelig talt blitt reddet takket være denne fantastiske bilen, sier Anderson til Mirror.

Kilde:
Electrek

Annonse