Starlink SpaceX
Her ligger Starlink-satellittene i en Falcon 9-rakett.

Annonse


Se hva SpaceX vil gjøre med Starlink

Elon Musk ønsker ikke å børsnotere SpaceX før selskapet har begynt å frakte mennesker til Mars. Men nå kan en del av selskapet bli børsnotert lenge før det målet er nådd.

Skiller ut Starlink fra SpaceX

Selskapet planlegger nå, ifølge Bloomberg, å gjøre selskapets Starlink-prosjekt om til et børsnotert selskap.

Starlink er SpaceXs satellittprosjekt som tar sikte på å tilby global internett-dekning fra rommet allerede fra sommeren av. 240 satellitter er allerede skutt opp og hvis selskapet får ønsket sitt oppfylt skal det skytes opp ytterligere 42 000 satellitter.

Lover 5 – 10 ganger raskere nett

SpaceX-president Gwynne Shotwell har nå orientert selskapets investorer om planene. Ifølge Shotwell er «Starlink den riktige typen forretning som vi kan gå videre med og gjøre offentlig». Presidenten fortalte også investorene at Starlink-internett kommer til å koste «mindre enn det du betaler nå for en hastighet som blir 5 – 10 ganger høyere».

Annonse


Overfor nettstedet Quarts har SpaceX bekreftet at Starlink kan bli et spinoff-selskap iløpet av de kommende årene. Elon Musk har tidligere uttalt at Starlink-prosjektet «skal generere en betydelig mengde inntekter og bidra til finansieringen av en by på Mars».

Kilde:
Bloomberg

Annonse