Annonse


Kina-gigantene tar opp kampen mot Google Play

Både Huawei, Xiaomi, Vivo og Oppo skal nå samarbeide om en ny plattform som lar utviklere utenfor Kina laste opp apper til samtlige av selskapenes appbutikker samtidig.

De populære smarttelefonprodusentene skal ifølge Reuters ha opprettet en allianse kalt Global Developer Service Alliance (GDSA).

Målet skal ifølge analytikere være et forsøk på å for alvor ta opp kampen mot Google Play-butikken, som dominerer i resten av verden.

Fordel for internasjonale utviklere

Huawei får ikke bruke Googles tjenester, og mange smarttelefonprodusenter driver egne appbutikker som alternativer. Men det kan være knotete å lansere apper til mange forskjellige appbutikker, og det er nettopp dét GDSA tar sikte på å forandre.

Annonse


Når plattformen lanseres vil utviklere i India, Indonesia, Malaysia, Russland, Spania, Thailand, Fillippinene og Vietnam kunne laste opp sine apper til de kinesiske produsentenes appbutikker samtidig.

Utsatt på grunn av virusutbrudd

Ifølge Reuters hadde alliansen planlagt å lansere den nye plattformen i mars, men planen er nå utsatt som følge av coronaviruset som herjer i Kina.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse