Spotify
Spotify fortsetter å vokse raskt, men selskapet tapte penger i fjorårets siste kvartal.

Annonse


Spotify har 125 millioner betalende brukere – tapte likevel 2 milliarder kroner

Onsdag slapp Spotify sine resultater for fjerde kvartal 2019. Tallene viser at selskapet nå har 271 millioner brukere, en økning på 31 prosent sammenlignet med samme tid for et år siden. Antall betalende kunder har økt med 29 prosent, noe som betyr at 125 millioner kunder betaler for tjenesten på verdensbasis.

Milliardtap

Spotify kunne melde om inntekter på 1.9 milliarder euro, 19.3 milliarder kroner.

Men til tross for brukervekst tapte Spotify 2 milliarder kroner forrige kvartal. Noe av tapet skyldes promotilbud som har gitt brukerne gratis tilgang til Premium-abonnementet, forklarer selskapet. Det svenske selskapet stålsetter seg for flere store tap gjennom 2020 – dette begrunnes med at 2020 blir et år for investeringer.

Podcast-lyttingen til værs

Podcast-satsingen har imidlertid høstet frukter. I fjerde kvartal hadde podcast-lyttingen økt med 200 prosent sammelignet med samme periode året før. I dag annonserte Spotify at de også har kjøpt det podcast-sentrerte selskapet The Ringer. Spotify henter alle de 90 ansatte fra selskapet og målet er å tilby flere egenproduserte podcaster. Strømmetjenesten består nå av mer enn 700 000 podcaster.

Annonse


Spotify satser nå på å ha ca 150 millioner betalende kunder innen utgangen av 2020. I tillegg er målet å ha over 300 millioner aktive brukere.

Kilde:
Spotify