Film svart hvitt 1896
Se den utrolige forvandlingen lenger ned i saken.

Annonse


Han brukte algoritmer for å pusse opp film fra 1896 – se resultatet

Kunstig intelligens, dyp maskinlæring og nevrale nettverk er kanskje ord mange forbinder med frykt for fremtiden. Kanskje ikke så rart med tanke på fremskrittene som er gjort på «Deepfake»-området de siste par årene.

Men AI-baserte verktøy kan også brukes til uskyldige formål. Denis Shiryaev har de siste månedene jobbet med å pusse opp et gammelt filmklipp fra 1896 ved hjelp av algoritmer.

124 gammelt klipp får nytt liv

Sort/hvitt-filmen, kalt L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat, ble originalt filmet av Louis Lumére og viser et tog ankomme en stasjon. Det har versert mange historier om premieren av denne filmen – det mest kjente «legenden» går ut på at flere publikummere skal ha forlatt kinosalen fordi de trodde toget skulle kjøre på dem.

Klippet, som er 124 år gammelt, er naturligvis preget av at kamerateknologien var svært begrenset på den tiden. Her kan du se et klipp av den originale versjonen:

Annonse


4K og 60 bilder i sekundet

Denis Shiryaev lurte på om det gikk an å gjøre klippet mer levende og moderne ved hjelp av algoritmer basert på flere nevrale nettverk. Man kan trygt si at det gikk an – han oppskalerte klippet til 4K og økte antall bilder i sekundet til 60.

Da ble resultatet slik:

Resultatet er ikke perfekt, men det er sannelig ikke langt unna. Denis har også lastet opp en oppdatert versjon av klippet i farger:

Hva synes du om resultatet?

Kilde:
Digg

Annonse


Annonse


Annonse