Google Maps hack
Google Maps kan lures på en forholdsvis enkel måte.

Annonse


Så enkelt er det å lure Google Maps

Google Maps har blitt en del av hverdagen for millioner av mennesker verden over og tjenesten får stadig vekk oppdateringer som fører med seg ny funksjonalitet.

Henter data fra telefoner

En av funksjonene som ble introdusert for noen år siden lar deg for eksempel «overvåke» trafikken fra telefonen din. Hvis du er ute og farter i et travelt område med mye trafikk, vil fargen på veien (i appen), endre seg. Oransje er moderat trafikk, mens rød betyr høy trafikk. I tilfeller der trafikken er veldig høy, vil Google i ofte tipse deg om å kjøre en alternativ rute.

Denne funksjonen fungerer ved at Maps henter inn data fra bilistenes mobiltelefoner. Hvis Maps registrerer veldig mange telefoner på ett sted, kan tjenesten tolke det som trafikkork.

90 mobiler skapte trafikkork

Men kan dette systemet lures? Det ville Simon Weckert finne ut av. Han tok derfor med seg 90 smarttelefoner (med Google Maps installert), lempet dem inn i en vogn og skrudde på navigasjonsfunksjonen på alle sammen.

Annonse


Se trikset i videoen nedenfor:

Mens han går nedover gaten oppdager Google at det er veldig mange «brukere» i området. Tjenesten klassifiserer derfor gaten som «høyt trafikkert», og at «trafikken» beveger seg sakte.

Denne «hacken», som Weckert kaller det, kan altså føre til at andre sjåfører blir anbefalt å velge en alternativ vei.

Maps-utvikler hevder det kan gjøres

Når det er sagt er det vanskelig å bekrefte om videoen er «falsk» eller ikke. Men det spiller ingen rolle, for Torrey Hofmann, som jobber i Google Maps, sier at det faktisk er mulig å lure karttjenesten:

Kilde:
Android Authority