Apple
Apple hadde et rekordkvartal.

Annonse


Apple med rekordkvartal – tjente 840 milliarder kroner

Apple har delt sine resultater for årets første finanisielle kvartal (Q1). Tallene, som inkluderer julegavehandelen i fjor, er imponerende lesning.

For det første kvartalet i 2020 estimerte Apple inntekter på mellom 85.5 – 89.95 milliarder dollar, altså 783 – 819 milliarder kroner. Det er en god del høyere enn på samme tid i fjor, da Apple anslo 84.3 milliarder dollar (772 milliarder kroner).

Rekordtall

Men anslaget viser seg nå å ha vært i overkant pessimistisk. Apple kan melde om inntekter på 91.8 milliarder dollar, eller 840 milliarder kroner. Det er rekord for Cupertino-giganten. Overskuddet var også på rekordhøye 22.2 milliarder dollar, 203 milliarder kroner.

– Vi er glade for å kunne rapportere om Apples høyeste kvartalsvise inntekter noensinne, drevet av høy etterspørsel av iPhone 11 og iPhone 11 Pro-modeller, samt rekorder for tjenester og wearables, sier Tim Cook, ifølge en pressemelding.

Annonse
Han kunne også fortelle at det nå finnes 1,5 milliarder aktive Apple-enheter i verden.

Apple har sluttet å oppgi salgstall iPhone, iPad og Mac. Selskapet har imidlertid delt opp inntektene i kategorier.

iPhone er fortsatt vinneren

Tallene som omtales i denne artikkelengjelder for oktober, november og desember.

Oversikten viser at iPhone er den største inntektsdriveren. Apple har tjent 55.96 milliarder dollar, 512 milliarder kroner, på telefonene sine i løpet av første kvartal 2020. Mac står «bare» for 7.16 milliarder dollar, 65 milliarder kroner av inntektene.

Vi har tidligere rapportert at Apples wearable-satsing høster frukter. Selskapet dominerer smartklokkemarkedet med sine Apple Watch-klokker. Denne produktkategorien skal ha stått for 10 milliarder dollar, 91 milliarder kroner.

Via iPad-serien har Apple tjent 5.98 millarder dollar, 54 milliarder kroner.

Tjener mer på tjenester

Interessant er også den siste kategorien: «Tjenester». Via sine tjenester har Apple tjent 12.82 milliarder dollar, altså ca 116 milliarder kroner. Selskapet har i løpet av det siste året lansert både Apple Arcade og TV+. Disse tjenestene, sammen med blant annet Apple Music, er utvilsomt med på pynte på tallene, men som 9to5Mac påpeker kommer en voldsomt stor del av tjeneste-inntektene fra Google.

Google betaler nemlig store summer for å få sin egen søkemotor installert som standard på iOS-enheter.

Kilde:
9to5Mac
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse