Apple Touch ID
Apples Touch ID kan gjøre comeback.

Annonse


Apple har ikke gitt opp Touch ID

Et nytt Apple-patent hinter til at selskapet slett ikke er ferdige med TouchID for godt. Selv om Face ID langt på vei har tatt over for autentisering via fingeren, kan det godt hende at fremtidige iPhone-modeller kommer med en fingersensor.

Under hele skjermen

Men ifølge patentet vil sensoren være helt ulik den man finner i eldre iPhone-utgaver. Patentet beskriver nemlig hvordan enheter med OLED-paneler kan tilby TouchID-lignende funksjonalitet over hele skjermen.

Du skal altså ikke være avhengig av å plassere fingeren på et avgrenset område på skjermen – med Apples teknologi skal du kunne plassere finger hvor som helst på den aktive delen av panelet.

Apple beskriver også hvordan an bærbar datamaskin kan benytte seg av denne teknologien.

Annonse


Konkurrentene har allerede begynt

Å bygge inn en fingersensor i skjermen på en smarttelefon er ikke lenger revolusjonerende. Både Samsung og OnePlus har gjort det og stadig flere produsenter følger etter. Dersom Apple klarer å produsere en sensor som kan fange opp fingeravtrykket hvor som helst på skjermen vil det i så fall være et skritt videre fra dagens teknologi.

Cupertino-selskapet kommer nok ikke til å kvitte seg med Face ID til fordel for Touch ID. Hvis Touch ID (eller hva det kommer til å hete) blir bygd inn i skjermen vil du nok fortsatt kunne velge å bruke Face ID. To lag med beskyttelse er uansett ikke noe negativt.

Flere patenter

Når det er sagt så er dette bare et patent. Det er ingen garanti for at Apple faktisk velger å bruke teknologien i et kommersielt produkt. Likevel er det verdt å nevne seg at Apple fikk innvilget et lignende patent i fjor, så det er tydelig at selskapet ikke er helt ferdige med Touch ID.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse