tiktok-usa-kina
Den store app-suksessen TikTok er ute etter å ansette en amerikansk toppsjef.

Annonse


TikTok vil “renvaske” seg – ute etter å ansette amerikanere til sjefsposisjoner

TikTok har tatt vestlige deler av verden med storm og nyter enorm popularitet blant særlig et ungt publikum, også i Norge. Den siste tiden har utviklerselskapets kinesiske bakgrunn og forbindelser representert et problem, og nå forsøker selskapet å kutte disse forbindelsene til den grad det lar seg gjøre ved å ansette amerikanere i topposisjoner hos dem.

Tar over alt utenom det tekniske

Blant annet er de ute etter å ansette en amerikansk person til rollen som administrerende direktør.

Det er Bloomberg som melder nyhetene der det kommer frem at en eventuell ny administrerende direktør med en lederstab kan ha base i USA og styre alt som ikke er teknisk ved applikasjonen, det inkluderer hvordan selskapet opererer i tillegg til markedsføring også videre.

Konsekvensen for dagens administrerende direktør i Alex Zhu vil være at han trer av til en lederrolle som håndterer den tekniske biten av selskapet.

Annonse


Fra før av har TikTok-ledelsen uttalt at de ikke vil sensurere videoer som fornærmer kinesiske myndigheter, og at brukere utenfor Kina ikke vil få dataen deres lagret i Beijing. Basert på brukerens geografiske plassering så vil datamengden til vedkommende skylagres enten i USA eller Singapore.

Kilde:
Wccftech

Annonse