WeLeakInfo
Denne beskjeden møter deg hvis du besøker weleakinfo.com.

Annonse


Ble millionærer av å selge stjålne data – nå er de tatt

Datainnbrudd skjer hver eneste dag og informasjonen som stjeles blir ofte solgt videre på det svarte markedet. WeLeakInfo.com var nettopp et slik sted.

Domenet beslaglagt

Ifølge det amerikanske justisdepartementet er domenet nå beslaglagt på bakgrunn av at nettstedet solgte abonnementer som gjorde det mulig å søke opp spesifikk informasjon som var lekket via datainnbrudd.

Nettstedet ble stengt etter at FBI samarbeidet med britiske National Crime Agency, nederlandsk politi, tyske Bundeskriminalamtog og politiet i Nord-Irland.

«Nettstedet hevdet at det tilbød brukerene sine en søkemotor som kan gjennomgå og skaffe personlig informasjon som på ulovlig vis har blitt samlet inn fra 10 000 datainnbrudd. Dataene inneholdt både navn, e-postadresser, brukernavn, telefonnumre og passord for nettbaserte kontoer. Abonnementene som ble solgt ga ubegrenset tilgang til søk og tilgang til dataene under abonnementsperioden», skriver justisdepartementet i en uttalelse.

Annonse


To menn arrestert

I forbindelse med saken har to 22 år gamle menn blitt arrestert i Nederland og Irland. Mennene er nå tiltalt for å ha vært sterkt involvert i WeLeakInfo-nettsiden.

Blant annet er det funnet betalinger som kan spores tilbake til disse personenes IP-adresser. Det antas at personene har tjent minst 200 000 euro, omlag 1.9 millioner kroner, gjennom nettsiden.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse