Steam Valve
Snart kan du spille Steam-spill på Chromebook.

Annonse


Steam på vei til Chromebook-maskiner, men er det egentlig noen vits?

Google og Valve samarbeider om å bringe Steam til Chrome OS. Det kan Google avsløre overfor Android Police.

Det betyr altså Chromebook-maskiner vil få tilgang til spillplattformen i fremtiden. Når det skjer er foreløpig ikke kjent.

Når Chromebook-maskiner som kjører Chrome OS får tilgang til Steam, vil brukerne kunne spille flere hundre Linux-støttede spill. Chrome OS er for øvrig basert på Linux.

Hva med maskinvaren?

Men så kommer det store spørsmålet: er det egentlig noen vits i lansere Steam til Chromebook-maskiner? Det er ingen hemmelighet at disse enhetene har relativt beskjeden maskinvare – de er jo tross alt bygget for å i all hovedsak kjøre en nettleser. En kan jo lure på om maskinene i det hele tatt vil kunne kjøre noen av spillene. Unntaket er de dyreste Chromebook-maskinene, som trolig vil kunne kjøre i hvert fall noen av dem.

Annonse


Snart kommer kraftigere Chromebook-maskiner

Nå skal det nevnes at det også er kraftigere Chromebook-maskiner på vei ut i markedet. Spesielt maskinene med AMD-prosessorer skal være flere hakk opp på ytelsesskalaen sammenlignet med dagens maskiner.

Man må heller ikke glemme at Steam støtter spillstrømming fra andre datamaskiner, så kanskje slipper din Chromebook å gjøre mye av arbeidet. At Steam kommer til Chrome OS trenger altså ikke være helt unyttig.

Kilde:
Android Police