nvidia
Hvilket verktøy du bruker for å begrense FPS-en avhenger av hva du prioriterer av input lag og frametime.

Annonse


Bør du bruke Nvidia sin framerate-verktøy eller spillets innebygde FPS-limiter? Sjekk denne videoen for å få svaret

I en ny versjon av GeForce-driveren (441.87) til Nvidia introduserte selskapet en helt ny funksjon for å selv begrense det maksimale antallet bilder i sekundet du kan oppnå i et spill, altså en framerate limiter.

Nvidia FPS Limiter vs. RTSS vs. innebygget

En slik funksjon fra før av bakt inn i mange spill der behovet står sterkest for disse, eksempelvis i Overwatch og Fortnite. Grunnen til å bruke det er at man etter et visst punkt ikke nødvendigvis drar nytte av den marginale økningen i FPS, og dermed ønsker å gi skjermkortet litt større pusterom.

Tradisjonelt har man også sett flere populære tredjeparter som sørger for å ha en slik funksjon på plass sammen med andre nyttige verktøy og HUD-visninger, et av disse er RTSS.

Battle(non)sense har nå gjort en sammenligning av Nvidia sin innebygde funksjon med både de man finner i selve spillene og RTSS, videoen ser du under:

Annonse


De gode nyhetene er altså at Nvidia har kommet med en solid FPS-limiter som faktisk gjør jobben sin (muligens noen år forsinket, men det får gå).

Ikke overraskende viser resultatet at forsinkelsestiden er lavest og dermed best når man bruker spillmotorens egne FPS-begrensning.

Likevel påpekes det at forsinkelsestiden ikke er det eneste man bør ta hensyn til, for spillmotorens FPS-verktøy gjør ifølge Battle(non)sense ikke en særlig god jobb med å holde en konstant “frame”-tid som altså sørger for bedre bildeflyt.

På dette området gjør nemlig RTSS og Nvidia sin nye FPS Limiter en bedre jobb. I tillegg påpekes fordeler og ulemper i mindre detaljer som HUD-valg og hvordan maksgrensen hos Nvidia med fordel kan økes for å gi større spillerom.

Pleier du å bruke FPS Limiter når du spiller?

Annonse


Annonse


Annonse