Tesla Model 3
Disse mennene ble avslørt av Teslas Sentry Mode.

Annonse


Prøver å herpe Model 3 – er ikke klare over dette

Å ha en bil med innebygde kameraer kan være veldig nyttig , spesielt når frekke vandaler forsøker å ødelegge bilen.

En Model 3-eier hadde satt bilen sin til lading i et parkeringsanlegg i Las Vegas 10. januar. Plutselig dukker to menn opp like ved Tesla-en, og mennene var der ikke for å gjøre en god gjerning.

Sparker på laderen

Først forsøker den ene mannen å rive ut laderen fra elbilen. Men siden laderen er låst fast skulle det vise seg å være vanskeligere enn antatt. Deretter forsøker mennene å sparke på bilen/laderen.

Heldigvis for eieren var Sentry Mode aktivert. Se hendelsen i videoen under:

Annonse


Slik fungerer Sentry Mode

Sentry Mode er et ekstra sikkerhetslag som skal beskytte mot tyveri.

«Når den er skrudd på, går Sentry Mode inn i en «Standby»-modus. Systemet bruker, slik som mange andre hjemmealarmsystemer, kameraer for å oppdage potensielle trusler. Hvis en minimal trussel oppdages, slik som at noen lener seg mot bilen, skrus Sentry Mode over til en varselstilstand. En melding vil vises på touchskjermen og varsle om at kameraene spiller inn video. Hvis en mer alvorlig trussel oppdages, slik som at noen knuser et vindu, skrus Sentry Mode over til en alarm-modus. Dette aktiverer bilalarmen, øker lysstyrken på displayet i midten og spiller musikk på maks volum fra bilens lydsystem».

Trigget alarmen

Når mennene sparket på bilen skjedde nettopp det som står beskrevet ovenfor. Alarmen begynte å gå og mennene ble «tvunget» til å flykte.

Den uheldige (men dog heldige) Tesla-sjåføren beskriver situasjonen slik:

«Vår Model 3 var i stand til å varsle oss om at noen tuklet med bilen kl 2 om natten i Las Vegas. Jeg hadde Sentry Mode skrudd på og den filmet at disse individene forsøkte å ødelegge ladepluggen. Jeg sendte klippet og rapportere inn hendelsen til Park MGM Security. Teknologi er ganske kult».

Kilde:
Teslarati

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse