Tesla tilbyr pengepremier til hackere som klarer å bryte seg inn i bilenes fastvare.

Annonse


Tesla gir bort 4 millioner kroner hvis hackerne klarer dette

Fordelen med å ha en Tesla er at bilen med jevne mellomrom blir «ny» takket være programvareoppdateringer.

Med det faktum at Teslas biler i stor grad benytter seg av funksjoner som er knyttet opp til internett, kan også utgjøre en potensiell trussel.

For hva om noen hacker seg inn i systemet? Det spørsmålet blir bare mer relevant i tiden som kommer, all den tid Tesla har planer om å tilby fullstendig selvkjørende egenskaper i sine biler.

Ønsker hackerne velkommen

For å sikre at Tesla har et sikkert datasystem som det er vanskelig å bryte seg gjennom, tilbyr selskapet store pengepremier til hackere som klarer å gjøre nettopp det – bryte seg inn i Teslas programvare. Under årets utgave av hackerkonkurransen Pwn2Own, som arrangeres i mars, kan hackere vinne opptil 500 000 dollar, over 4 millioner kroner, dersom de klarer å hacke Model 3. Hackeren får også en Model 3 i tillegg til pengepremien.

Annonse


Pengepremien avhenger dog av vanskelighetsgraden på hackingen. Toppremien krever at hackeren utfører et komplekst angrep ved å komme seg inn i systemet via tuneren, Wi-Fi, Bluetooth eller modemet i bilen og ta over infotainmentsystemet. Hackerne skal også forsøke å installere skadelig kode på Autopilot-systemet.

To sikkerhetseksperter vant Model 3 i fjor

Under Pwn2Own 2019 stakk to sikkerhetsforskere av med hver sin Model 3 etter at de klarte å bryte seg inn i bilens systemer via infotainmentsystemet og nettleseren. Amat Cama og Richard Zhu utnyttet en JIT-bug for å kjøre kode på bilens fastvare, noe som resulterte i at en melding dukket opp på skjermen.

Tesla hacking pwn2own
Denne meldingen dukket opp på bilens infotainmentsystem etter hackingen i fjor.

Hva er Pwn2Own?

Det er Trend Micros Zero-Day Initiative som arrangerer konkurransen, som er en av de viktigste hackerkonkurransene for sikkerhetseksperter. Her samles eksperter for å konkurrere i å utnytte sårbarheter i programvare for ulike selskaper. De tjener både penger og poeng for hver sårbarhet som blir funnet og utnyttet.

Flere av selskapene som har fått sine produkter hacket under konkurransen er nå med og sponser Pwn2Own.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse