Annonse


Denne elbil-laderen har en HELT spesiell funksjon

Når du lader opp en elbil, går strømmen vanligvis i én retning, nemlig fra strømkilden og til batteriet i bilen.

Men Wallbox snur denne situasjonen på hodet med sin Quasar-lader. Laderen kan nemlig sende strømmen i begge retninger. Med andre ord kan ikke laderen bare sørge for å fylle opp elbil-batteriet, den kan også bruke elbil-batteriet for å sende strøm tilbake.

Går strømmen? Ikke noe problem.

Du kan altså bruke bilen som en ekstern strømkilde, for eksempel som et nødalternativ hvis strømmen går. Quasar kan brukes for å gi liv til en rekke funksjoner i huset, for eksempel lys, Wi-Fi og TV-en.

Såkalt «bidirectional» lading, eller reversibel lading, er i seg selv ingen ny teknologi. Du husker kanskje at Samsung introduserte denne funksjonen i sine S10-flaggskip i fjor? Men å overføre de samme prinsippene til en bil, krever innretninger som er fysisk store. Wallbox har imidlertid klart å krympe teknologien og laget en miniatyrutgave som du faktisk har plass til i huset ditt.

Annonse


Spar penger

Quasar er en såkalt «Level 2»-lader, noe som betyr at den leverer 240 volt. Den er også kompatibel med el-biler som bruker Type 1-tilkoblinger. Ifølge Wallbox kan laderen spare penger for deg, på lang sikt.

«Quasar er den eneste laderen som kan gi avkastning over tid ved å optimalisere når og hvordan du bruker energien», skriver Wallbox i en pressemelding.

For eksempel kan man bruke strøm fra elbil-batteriet når strømprisene er høye, og lade opp batteriet når strømprisene er lave.

Vurderer Tesla-utgave

Foreløpig er det kun Nissan Leaf, Nissan e-NV200 og Mitsubishi Outlander som støtter «reversibel lading». Wallbox vurderer også å produsere en Tesla-utgave av Quasar, men det må i så fall godkjennes av Tesla først.

Wallbox’ Quasar-lader får en prislapp på 4 000 dollar, ca 35 000 kroner. Det er foreløpig ikke kjent når laderen kommer til Europa, det eneste vi vet er at den kommer senere i år og til USA først.

Under CES-messen i Las Vegas, der teknologien ble vist frem, gjorde Electrek et intervju med Wallbox. Se intervjuet her:

Kilde:
Electrek

Annonse