Digit Ford robot
Roboten leverer pakker på døren. Trapper er ingen utfordring.

Annonse


Ford har kjøpt denne roboten – vil levere pakker på døren din

Se for deg følgende scenario: du ser en bil komme kjørende inn på gårdsplassen din. På innsiden av bilen sitter det ingen mennesker. Den er selvfølgelig selvkjørende.

Plutselig åpner bagasjerommet seg. Ut kommer den en robo på to bein:

Roboten går bort til døren din, ringer på og leverer pakken.

Slik er fremtiden i Fords øyne.

Ved hjelp av roboten Digit ønsker selskapet å automatisere pakkeleveringer.

I mai 2019 inngikk Ford et samarbeid med Agility Robots, selskapet som produserer Digit.

Annonse
Målet med samarbeidet er å gjøre varelevering smidigere, ifølge Ford.

Ford har mottatt to Digit-eksemplarer

Som det første selskapet i verden skal bilprodusenten nå ta i bruk roboten. Den har både armer og ben og kan jobbe side om side med mennesker for å gjøre varelevering både raskere, enklere og rimeligere.

Agility Robots har nå lansert Digit kommersielt og de to første robotene er allerede levert til Ford. Roboten vises også frem under CES-messen i Las Vegas, som pågår denne uken.

Samarbeider med bilen

Gjennom samarbeidet har Ford fokusert på hvordan roboten kan kommunisere med kjøretøyet som frakter varene. Siden Fords nyttekjøretøy er kontinuerlig koblet opp mot internett, kan den gi skybasert kartinformasjon til Digit, slik at den kan forberede seg på leveringen.

– Netthandelen øker og vi har tro på at roboter vil kunne hjelpe våre kommersielle nyttekjøretøykunder med å gjøre vareleveringene mer effektive og rimeligere for oss alle, sier visepresident i Ford Research, Ken Washington, i en pressemelding.

Agility kaller samarbeidet med Ford et «gjennombrudd».

– Digit er et virkelig gjennombrudd for oss. For første gang kan vi tilby en menneskelignende robot som kan brukes av en rekke kunder innenfor mange industrier, sier administrerende direktør i Agility, Dr. Damion Shelton.

Bærer opptil 18 kilo om gangen

Digit kan bære opptil 18 kilo av gangen og er utviklet på en måte som gjør at den tar liten plass i bilen den fraktes i. Når kjøretøyet ankommer destinasjonen, er det roboten som foretar selve leveringen – helt frem til døren. Ford opplyser at roboten kan spørre bilen om hjelp dersom den møter på eventuelle hindringer.

Bilprodusenten hevder at roboten veier lite og bruker lite energi. Den skal ifølge selskapet kunne jobbe lange dager uten at den trenger å bli ladet opp.

Kilde:
Ford

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse