samsung-neon
Samsung og Star Labs sine Neon-avatarer blåser oss ikke bort helt enda. Det trenger en del finpussing, ifølge CNET.

Annonse


Flere medier har testet og snakket med Samsungs Neon-avatarer: – Mange grunner til både tvil og optimisme

Det var store forventninger knyttet til Samsungs AI-menneske Neon under CES-arrangementet, men teknologien har ikke imponert særlig, hverken overfor pressefolk generelt eller de spesielt interesserte som har tilbrakt flere timer i spenning for å se Samsungs live-sending.

Star Labs med store ambisjoner

Vi tok feil i å spekulere at Neon var arvtageren til Bixby – dette stemte ikke: i stedet er det rett og slett menneskelignende AI-avatarer som er ment til å lære og samhandle som ekte mennesker. Konseptet er skapt av Samsungs datterselskap Star Labs, og over tid har selskapet ambisjon om at ideen skal kunne brukes som alt fra yoga-instruktør til bankarbeider og hotellportner.

Et klipp som viser systemet i aksjon vises under:

Tilbakemeldingene så langt har stort sett dreid seg om at det er svært imponerende menneskefigurer man ser, men at det hele ellers er upolert, stivt og tydelig forhåndsanimert når AI-figuren eksempelvis fikk i oppgave å lage forskjellige ansiktsuttrykk eller fortelle en historie.

Annonse


Neon skal ifølge CNET ha vært i stand til å prate forskjellige språk og legge om fra ett språk til et annet ganske kjapt. Den klarte også å svare på spørsmål som hva den liker og ikke liker (hint: liker pizza, liker IKKE fotball).

– Vi er ikke her for å selge et produkt

Star Labs-sjef Pranav Mistry uttalte overfor CNET at de ikke er på CES for å “selge” Neon, men fordi de ønsker å vise frem et produkt de er stolte over og som de har store ambisjoner for. Den tilhørende plattformen skal være åpen og Star Labs ønsker bidrag for å gjøre Neon bedre over tid.

Det gir mening ettersom Neon ikke engang er i beta enda, noe som også forklarer hvorfor plattformen trenger masse arbeid før det tar skikkelig form som forventet ut fra markedsføringen som ledet opp til CES-presentasjonen.

Du kan lese mer om CNETs erfaringer med Neon her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse