Flere medier har testet og snakket med Samsungs Neon-avatarer: – Mange grunner til både tvil og optimisme

samsung-neon
Samsung og Star Labs sine Neon-avatarer blåser oss ikke bort helt enda. Det trenger en del finpussing, ifølge CNET.

Det var store forventninger knyttet til Samsungs AI-menneske Neon under CES-arrangementet, men teknologien har ikke imponert særlig, hverken overfor pressefolk generelt eller de spesielt interesserte som har tilbrakt flere timer i spenning for å se Samsungs live-sending.

Star Labs med store ambisjoner

Vi tok feil i å spekulere at Neon var arvtageren til Bixby – dette stemte ikke: i stedet er det rett og slett menneskelignende AI-avatarer som er ment til å lære og samhandle som ekte mennesker. Konseptet er skapt av Samsungs datterselskap Star Labs, og over tid har selskapet ambisjon om at ideen skal kunne brukes som alt fra yoga-instruktør til bankarbeider og hotellportner.

Et klipp som viser systemet i aksjon vises under:

Annonse

Tilbakemeldingene så langt har stort sett dreid seg om at det er svært imponerende menneskefigurer man ser, men at det hele ellers er upolert, stivt og tydelig forhåndsanimert når AI-figuren eksempelvis fikk i oppgave å lage forskjellige ansiktsuttrykk eller fortelle en historie.

Neon skal ifølge CNET ha vært i stand til å prate forskjellige språk og legge om fra ett språk til et annet ganske kjapt. Den klarte også å svare på spørsmål som hva den liker og ikke liker (hint: liker pizza, liker IKKE fotball).

– Vi er ikke her for å selge et produkt

Star Labs-sjef Pranav Mistry uttalte overfor CNET at de ikke er på CES for å “selge” Neon, men fordi de ønsker å vise frem et produkt de er stolte over og som de har store ambisjoner for. Den tilhørende plattformen skal være åpen og Star Labs ønsker bidrag for å gjøre Neon bedre over tid.

Det gir mening ettersom Neon ikke engang er i beta enda, noe som også forklarer hvorfor plattformen trenger masse arbeid før det tar skikkelig form som forventet ut fra markedsføringen som ledet opp til CES-presentasjonen.

Du kan lese mer om CNETs erfaringer med Neon her.

Annonse
Annonse