Dell Ufo
Dells UFO-konsept ligner på en Nintendo Switch, men er egentlig en PC.

Annonse


Dell vi gi deg ultraportabel PC-spilling – kan den ta rotta på Switch?

Under årets CES-messe i Las Vegas avduket Dell noe de kaller «Concept UFO».

Mest av alt ligner den på en slags Nintendo Switch. Maskinen har nemlig en 8″-skjerm og avtagbare kontrollere som festes ved hjelp av magnetisme.

Concept UFO kan fungere både som en portabel spillkonsoll og som en tradisjonell spill-PC siden den også kan kobles til en ekstern PC-monitor eller TV.

Fullverdig Windows 10-PC

Vi er ikke helt sikre på hva vi synes om designet. Den ser utvilsomt mindre strømlinjeformet ut enn Nintendo Switch, men til gjengjeld kan Dells konsept skilte med langt mer maskinkraft. Den er også fysisk mye større enn Switch.

Annonse


Ifølge Dell har Concept UFO 10. generasjon Intel-prosessor og WiFi, Bluetooth og Thunderbolt-tilkobling.

Dette er i bunn og grunn en PC, og den kjører Windows 10. Dell har imidlertid utviklet en egen app som gjør det enklere å åpne og navigere seg gjennom spillbiblioteket.

Utforsker nye formfaktorer

Som med nesten alt annet som vises frem under CES-messen, er dette bare et konsept, og ikke noe som nødvendigvis havner i butikkhyllene med det første. Det er slett ikke sikkert denne spillkonsollen (PC-en) lanseres i det hele tatt. Istedet er maskinen noe Dell har utviklet for å utforske nye formfaktorer.

Bedre ytelse når koblet til TV

Og det er et spennende område Dell utforsker. Det finnes foreløpig ingen portabel Windows-basert spill-PC med en slik formfaktor.

Under en presentasjon på CES-messen demonstrerte Dell at maskinen kunne kjøre F1 Racing i håndholdt modus. Concept UFO ble også koblet til en TV under presentasjonen, og da ble det klart at maskinen også kan kjøre World War Z med ca 60 bilder i sekundet. Ytelsen skal ifølge Engadget ha vært bedre når maskinen var koblet til en TV, sammenlignet med håndholdt-modus. Engadget ble imidlertid ikke imponert over kontrolleren. «Det var nærmest umulig å skyte gjentatte ganger, siden det tok så mye krefter å trykke på trigger-knappen», skriver nettstedet i sin sniktitt-artikkel.

Slik beskriver Dell sin Concept UFO-maskin:

«Med Concept UFO ønsker Alienware å tilby PC-gaming i en håndholdt formfaktor. Concept UFO har en 8’’ skjerm med 1900×1200-oppløsning, og to avtagbare kontrollere og støtte bak skjermen så den kan brukes for eksempel på tog- og flyreiser. UFO kan også kobles til en ekstern skjerm og fortsette spillingen med mus og tastatur om man vil. Concept UFO har 10. generasjon Intel-prosessor og WiFi, Bluetooth og Thunderbolt-tilkobling».

Concept Duet

Dell viste også frem en ny enhet kalt Concept Duet. Dette er en maskin som har to separate skjermer på 13,4 tommer hver. Skjermene kan brukes hver for seg eller som én stor overflate. Den andre skjermen er berøringsfølsom og lar brukerne multitaske mer effektivt, ifølge Dell.

Duet fungerer også med et avtagbart tastatur som gjør enheten om til en mer konvensjonell datamaskin. Man kan også brette skjermen helt rundt så den fungerer som et nettbrett.

Concept Ori

Dell jobber også med et brettbart OLED-nettbrett på 13 tommer. Det gir alle fordelene med to skjermer, men uten hengsler. Den ene delen kan for eksempel brukes til videokonferanser, mens den andre kan brukes for å ta notater ved hjelp av en berøringspenn.

Kilde:
Engadget
Dell (Pressemelding)

Annonse


Annonse


Annonse