micron-ddr5-minne
Micron sine første DDR5-minnemoduler er rett rundt hjørnet, men utstrakt bruk av disse forventes ikke før om et par år.

Annonse


DDR5 er her – og de fra Micron skal være 85 prosent raskere enn DDR4

PCGamesN skriver at den amerikanske minneprodusenten Micron har kommet i gang med å sample deres nestegenerasjons minnemoduler, registrert som DDR5. Disse skal gi nær dobbelt så høy ytelse som DDR4: hele 85 prosent raskere skal de være.

DDR5 har hittil i hovedsak vært forbeholdt serveraktivitet og høyytelsesarbeid i spesielle segmenter.

Forventer ikke massivt tilbud med det første

Hvis ikke ytelsen på din splitter nye gaming-PC er slik du forventa så bør du med andre ord ikke peke ut minnet som flaskehalsen dersom du går til anskaffelse av DDR5-minne, med andre ord.

For øvrig bør du være oppmerksom på at denne nye formen for minne ikke vil bli tilgjengelig for bruk i gamingrelatert aktivitet. Først rundt 2023 spås det at de vil bli spredt i stor skala for slik bruk.

Annonse


Tom Eby, en høytstående i Micron, forteller at deres igangsettelse med sampling av DDR5-moduler representerer en viktig milepæl som tar industrien et skritt nærmere det å åpne nestegenerasjons datapotensiale.

Utviklet på 1znm-prosess

Det nye minnet er basert på effektiv 1znm-prosess som gir DDR5 bedre egenskaper enn det som blir forgjengeren i DDR4. I Micron sitt tilfelle starter minnespesifikasjonene på 3200 til 6400MT/s og 8GB til 64GB på DDR5, sammenlignet med DDR4 som varierer mellom 1600-3200MT/s, og har minnekonfigurasjon på mellom 2GB og 16GB.

Kilde:
PCGamesN