CES 2020 Apple
Apples personvernsjef deltok på CES for å fremme selskapets personvernfokus.

Annonse


Apple har ikke deltatt på CES-messen siden 1992. I år gjorde de et unntak

Vi må altså gå helt tilbake til 1992 sist gang Apple gjorde en offisiell opptreden på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Men i 2020 gjorde Apple et comeback på messen, men det er ikke for å snakke om nye produkter.

Apples personvernsjef Jane Horvath befant seg i Las Vegas for å delta i en personverndebatt sammen med en blant annet Facebook.

Vil gi brukeren full kontroll

Både Facebook og Apple var representert, sammen med kommisjonær i Federal Trade Commission, Rebecca Slaughter og global personvernsjef i The Procter & Gamble Company, Susan Shook.

Annonse


Apples Jane Horvath brukte store deler av diskusjonen på å promotere Apples strenge personvernstandarder, skriver 9to5Mac. Horvath brukte tid på å fortelle om hvilke metoder Apple bruker for beskytte brukerne. Hun skal blant annet ha sagt at Apples mål er å «plassere forbrukeren i sjåførsetet» for å forsikre at brukeren har full kontroll over egne data.

– For hvert nye produkt, selv i sin spede designbegynnelse, har vi en personvern-ingeniør og en personvern-advokat som jobber med teamet, forklarte Hovarth.

– Utrolig forpliktet

Hun benyttet også muligheten til å rose sjefen sin, Tim Cook.

– Tim er utrolig forpliktet til personvern og det flyter gjennom selskapet, sa Apples personvern-sjef.

På direkte spørsmål om hun synes teknologiindustrien prioriterer personvern godt nok, svarte Horvath følgende:

– Jeg tror aldri vi kan si at vi gjør nok. Vi bør alltid gjøre mer. Ting forandrer seg – man kan aldri si at man har funnet et universalmiddel.

Facebook: – Betyr ikke at en av oss er mer forpliktet enn den andre

Facebooks Erin Egan erkjente at Apple og Facebok har ulike forretningsmodeller, men påpekte at personvern fortsatt er et viktig fokus for selskapet.

– Vi har en annen forretningsmodell enn Apple, men vi er veldig forpliktet til beskyttet personvern. Vi tilbyr en annen tjeneste, men det betyr ikke at en av oss mer forpliktet til personvern enn den andre, sa Egan.

Vil ikke hjelpe FBI med å åpne iPhone

Diskusjonen mellom selskapene kommer for øvrig samtidig som det ble kjent at FBI ønsker å få hjelp av Apple til å åpne to iPhone-enheter som ble brukt under masseskytingen ved Pensacola Naval Air Station forrige måned. Skal vi tolke Apples personvernsjef er det ikke aktuelt for Apple å hjelpe FBI.

– Å bygge inn bakdører i krypteringen er ikke måten vi skal løse disse problemene på, sa Horvath.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse